sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum a devenit Panama raiul evaziunii fiscale pentru americani. Totul a început în urmă cu mai bine de un secol

  de - | 13 aprilie 2016, 11:24 PM | Business | Internaţional

  0

  Statul Panama a fost creat în urmă cu mai bine de un secol, cu scopul de a servi intereselor comerciale ale SUA. Era perioada în care dominaţia Imperiului Britanic începuse să cunoască sfârşitul, un nou colos urmând să îi ia acestuia locul: gigantul condus de Unchiul Sam.

  Regiunea Panama şi-a obţinut independenţa faţă de Columbia la data de 3 noiembrie 1903, scrie Descoperă.

  Iată ce menţionează jurnalistul american Ken Silverstein într-un articol scris în anul 2014, în publicaţia Vice: ,,În 1903, administraţia Roosevelt a forţat crearea unui nou stat, obligând Columbia să recunoască independenţa provinciei Panama. Preşedintele a acţionat în numele unor grupuri bancare, printre care s-a numărat JP Morgan&Co., recunoscut drept agentul fiscal al ţării recent înfiinţate. Compania a primit atunci sarcina de a administra cele 10 milioane de dolari investite de guvernul american în ţara nou-creată”.

  Continuarea AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.