duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CULTURĂ: Dimploma „băi, deșteptule” pentru merite deosebite în atragerea de UNLIKE se acordă lui Alin Văcean

  de Special Arad | 30 decembrie 2014, 1:21 PM | Pamflet

  0

  „Băi, deșteptule” este apelativul folosit de (încă) directorul Filarmonicii arădene, Alin Văcean, atunci când se adresează subordonaților săi, altfel, oameni cu școală, cu Conservator și cu zeci de ani de studii. El, un pianist de Liga a 6-a, care predă lecții copiilor de grădiniță, a reușit în acest an să reducă la tăcere Filarmonica, culmea, susținut de doar doi oameni, primarul Falcă și fratele lui. În drumul Aradului spre titlul de Capitală Culturală Europeană, astfel de oameni sunt cei cu care mergem la… război. La capitolul popularitate, Alin Văcean stă foarte bine, atâta timp cât a adunat peste 2.000 de aprecieri pe rețelele de socializare cu petiția „Salvați Filarmonica”, în care i se cere demisia.

  Cel mai probabil, la fel ca și alții care ajung să aibă putere și să conducă, Văcean consideră Filarmonica arădeană propria sa turmă. Cu apucături care nu au nimic în comun cu muzica pe care o promovează, actualul director al Filarmonici pare să nu fie decât o marionetă în mâinile lui Falcă și a fratelui mai mare. Mai mult, tinde să facă din Filarmonica arădeană un cvartet de cântat la nunți și botezuri… Că așa a văzut el la Londra…

  10-CULTURA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.