luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cultura Aradului este la pământ… ce surpriză!

  de Raluca Medeleanu | 3 august 2020, 10:55 AM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Sute de oameni trec pe lângă ea și nimeni nu pare deranjat. Pare oarecum firesc ca acolo, lângă coșul de gunoi din spatele stației de autobuze de la Podgoria, să zacă o sculptură prăbușită, de parcă ar fi un copac lovit de fulger. E atât de avariată încât probabil mulți nici nu își dau seama că a fost cândva o statuie, ci chiar un pom lovit de soartă.

  În fapt, statuia aceea – după stil, cel mai probabil o creație a Colegiului de Arte din Arad – nu e chiar de atât de mult timp prăbușită, ci estimăm să fi trecut în jur de jumătate de an de la vandalizare sau, cine știe, simplul ghinion al forței gravitaționale. Dar știm că nici înainte nu s-a mai preocupat cineva să o întrețină. Au trecut mai multe „curățenii de primăvară”, dar în timp ce băncile din parcuri au primit câte un strat nou de lac sau baiț, statuia asta, la fel ca altele din oraș, nu a mai fost împrospătată, ci lăsată să fie macerată de vreme. Rezultatul îl putem vedea în fotografiile de mai jos. Cam atât valorează arta în orașul de pe Mureș.

  E adevărat, cultura primește bani în fiecare an din bugetul local, dar mereu pentru lucruri efemere, pentru diferite spectacole ori concerte, însă lucrurile care ar trebui să dăinuie sunt mereu date uitării.

  Vom reveni asupra acestui subiect, întrucât statuia aceasta nu e singura neglijată în oraș.

  Citește și: 

  Povestea imposibilului chip al lui Ioan Russu-Șirianu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.