Culisele alarmei de gradul zero și suspendarea nr.2 din SRI, general-locotenent Florian Coldea!

  de - | 13 ianuarie 2017, 7:40 AM | Naţional

  1

  Generalul SRI Florian Coldea a fost chemat, ieri, la Palatul Cotroceni, de către președintele României, Klaus Iohannis, informație dezvăluită în premieră, de evz.ro. „Alarma de gradul 0!” s-a declanșat după ultima dezvăluire a lui Sebastian Ghiță, de miercuri seara. Aseara, la ora 18.15, SRI a anunțat că nr. 2 din serviciul secret a fost suspendat. Interimatul a fost preluat de Eduard Hellvig.

  Sursele EVZ au dezvăluit că întâlnirea dintre Klaus Iohannis și adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, a avut loc la Cotroceni, la cererea președintelui. Șeful statului ar fi refuzat să discute la telefon orice amănunt legat de acuzațiile publice lansate de Sebastian Ghiță la adresa șefului operativ al serviciului secret și a cerut o întâlnire față-n față.

  DNA le consideră foloase ilegale. ANI ar trebui să se sesizeze cu privire la vacanțele generalului SRI, Florian Coldea

  Informația nu a fost confirmată oficial și nici nu ne așteptam la asta, fiind o problemă sensibilă a unei instituții care ține de siguranța națională. În cursul zilei de ieri, de fapt începând cu ora 24.00, SRI a intrat într-o alarmă de grad zero, imediat după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță privind relațiile sale de prietenie și colaborare cu generalul SRI Florian Coldea.

  Legea 80/1995 Art. 89: „Cadrele militare în activitate din Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază se pun la dispoziție când sunt trimise în judecată sau sunt judecate de către instanțele judecătorești în stare de libertate, pentru fapte în legătură cu exercitarea atribuțiilor funcțiilor în care sunt încadrate”.

  Ponta, mărul dicordiei dintre Ghiță și general

  Fost membru în Comisia Parlamentară de control a activității SRI, Ghiță s-a referit în ultima perioadă la strânsa colaborare pe multiple planuri pe care a avut-o cu generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, în ultimii 6-7 ani. Între Ghiță și Coldea ar fi survenit o ruptură din cauza lui Victor Ponta.

  Fostul deputat Sebastian Ghiță este urmarit penal de DNA în mai multe dosare. El a dispărut pe 19 decembrie 2016, iar la începutul acestui an a fost dat în urmărire națională și internațională, în baza unui mandat de arestare emis de Înalta Curte de Casație și Justiție.

  La mâna lui Iohannis

  „Ceea ce vă pot spune este că, în cursul zilei de ieri, am fost contactat de două persoane, apropiate de cercurile oficiale interesate de dezvăluirile lui Ghiță, care m-au întrebat dacă susțin afirmațiile fostului deputat. Le-am spus exact ceea ce am comunicat public, precizând și faptul că sunt în măsură să dau numărul cursei Tarom cu care se presupune că s-au întors aceștia din Seychelles.”

  Documentele confirmă dezvăluirile EVZ privind costul extrădării lui Nicolae Popa

  DNA le consideră foloase ilegale. ANI ar trebui să se sesizeze cu privire la vacanțele generalului SRI, Florian Coldea

  După cum susțineam inițial, potrivit surselor citate, în cursul dupăamiezii de ieri a avut loc întâlnirea între cei doi, președintele României fiind, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, cel mai înalt oficial care poate dispune măsuri în privința generalului Florian Coldea. După cum am discutat cu câțiva foști consilieri prezidențiali, cea mai simplă măsură este „punerea la dispoziție” a generalului SRI Florian Coldea și declanșarea unei anchete interne.

  Întâlnirea de la Istanbul

  „Am simțit nevoia să fac unele precizări, întrucât agenți de influență ai SRI din presă începuseră să lanseze ideea că am susținut că am găsit acasă biletele de avion, ceea ce după șapte ani este greu de crezut!, că am spus că gen. Coldea era singur etc. Diversiuni de pifani…

  1. M-am întâlnit cu generalul SRI Florian Coldea pe aeroportul din Istanbul în februarie 2010. Ne cunoscusem în campania electorală din 2009, când lucrasem cu Traian Băsescu. Am stat de vorbă cu gen. Coldea preț de câteva minute, nu mi-a spus de unde vine sau dacă mai este cu cineva. S-a urcat în acel avion.

  2. Nu am vorbit cu Sebastian Ghiță, nici nu cred că-l cunoșteam pe atunci, după cum nu le cunoșteam nici pe soțiile celor doi.

  3. Eu aveam bilete la clasa business, mai eram cu niște prieteni care pot spune mai multe despre persoanele care erau în acel avion. Sunt sigur că Coldea, Ghiță și soțiile se aflau în acel avion, dar am declarat presei doar ceea ce am văzut și trăit eu, nu am vrut să vorbesc pentru alții.

  4. Cursa de avion era operată de Tarom, am găsit indicii privind biletele de avion pe mail, perioada corespunde cu vacanța Ghiță-Coldea din Seychelles.”

  La conturarea deciziei președintelui Iohannis se pare că s-a adăugat și acuzația lansată de directorul României libere, Sabin Orcan, privind implicarea generalului SRI, Florian Coldea, în operaționalizarea închisorilor fantomă ale CIA din țara noastră.

  Documentele confirmă dezvăluirile EVZ privind costul extrădării lui Nicolae Popa

  DNA le consideră foloase ilegale. ANI ar trebui să se sesizeze cu privire la vacanțele generalului SRI, Florian Coldea

  O comisie verifică documentele lui Coldea

  La scurt timp după informația furnizată de jurnalistul Dan Andronic, în legătură cu întâlnirea dintre Coldea și Iohannis, care ar fi avut loc la Cotroceni, SRI a anunțat jurnaliștii acreditați că urmează să dea un comunicat de presă. La ora 18. 15, au transmis un comunicat în care au confirmat că Florian Coldea a fost suspendat și pus la dispoziția directorului Edeuard Hellvig. „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig”. SRI mai precizează că sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea. (Magda Spiridon)

  sursa: evz

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dezvăluirile lui Ghiță Sebastian, de fapt confirmă Șerpăraia din București. În jurul fiecărui Director, Ministru, Minister, Serviciu, etc … se flocăiesc sute, mii de Ghiță.

   Pupitori în cur, Lingușitori profesioniști, …asmd, care sunt sursa banilor la negru ce se vehiculează peste tot în orașul acesta ce este capitala Abuzurilor și încălcărilor de tot felul, Legislative și Constituționale, al Șpăgilor și al Luptei Împotriva Corupției.

   Toți sunt pe deasupra și mari credincioși, ortodocși și susținători ai ”Familiei Tradiționale românești”.

   De ce spun aceste lucruri?
   Ghiță este ”Un Om de Afacere” tipic din România, fără Etică și Morală. Are zeci de contracte la activ, prin firmele lui, cu SRI. Din declarații reiese de fapt că și-a construit o relație personală cu Coldea, tocmai din acest motiv. Și bine înțeles că ia tras ”dreptul” și lui Coldea.

   Dacă în Capitală se întâmplă aceste ilegalități, cam ce este la nivel local, unde nu există ”Competiția” din București?

   Iar toți ăștia vin să ne spună ”Nouă”, plătitorilor de impozite din salarii de mizerie, despre Lupta contra Șpăgii și Abuzurilor, … Statul de Drept!???

   Când spun că sunt niște ”JAVRE ORDINARE, CANALII …etc” și sunt revoltat de Tupeul cu care ne Toarnă Minciuni pe bandă rulantă, ascunzându-se în spatele ”declarțiilor politice”, am un motiv să o fac. Sistemul există încă din vechiul regim dictatorial construit de fam. Ceașcă. A fost preluat doar și menținut de alte Găști de Mafioți, pe alți bani, în Statul Mafiot numit România. De exemplu 10 ani ”Bosul” a fost Băsescu. Și atunci cine la votat pe ăsta și la trimis în Parlament? Oamenii cinstiți?

   România este bolnavă rău de tot.
   Și cică eu sunt un pesimist?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.