„Cu încredere în viitor” – un proiect ambițios demarat de Rotary Arad Cetate și alți parteneri

  de Special Arad | 3 aprilie 2021, 10:20 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Clubul Rotary Arad Cetate în parteneriat cu Rotaract Arad Cetate, Interact Arad Cetate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad,  va derula în perioada 01.04.2021 – 30.06.2021 proiectul intitulat Cu încredere în viitor.

  Prin ateliere de orientare profesională proiectul va facilita integrarea pe piața muncii a tinerilor care beneficiază de serviciile de asistență socială furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad prin centrele și casele de tip familial.

  În același timp, proiectul isi propune să le dezvolte abilitățile de socializare, de comunicare prin jocuri și activități sportive practicate la sediul unde domiciliază, dar și prin interacțiune mediată tehnologic cu copii talentați de la cluburile sportive, artistice și de teatru din Arad.

  Activitățile derulate în cadrul proiectului se pot structura în patru domenii de acțiune

  1. Consilierea vocațională – activitățile proiectului permit deschiderea orizonturilor pentru viitoarea carieră profesională pe care o vor îmbrațișa.
  2. Menținerea sănătății și dezvoltarea fizică a copiilor -întrucât activitățile propuse prin suportul material oferit și cu sprijinul nemijlocit al personalului DGASPC care iși desfășoară activitatea în unitățile vizate, încurajează mișcarea, dar și exprimarea și dezvoltarea abilităților necesare unui viitor adult care trebuie să se integreze în comunitate și să contribuie a dezvoltarea acesteia. Abilitatile vizate sunt cele comunicare, de comportament etic.
  3. Îndrumarea către cultură – prin abonarea fiecărui copil de vărstă școlară la biblioteca județeană Arad și dirijarea către platforma instituțiilor de cultură din județul nostrum. In cadrul cluburilor de lectură organizate de biblioteca A. D. Xenopol se va incuraja gândirea critica, creativitatea si proiectarea.
  4. Încurajarea voluntariatului – implicarea tinerilor în acest tip de activități prin interacțiunea on line între copii beneficiari ai serviciilor DGASPC și între voluntari participanți la proiect – copii talentați și cu rezultate deosebite la învățătură din Arad. Se va încuraja angrenarea acestora in activitati care să îi facă sa interacționeze in echipe mixte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.