joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Cu Eminescu în suflet și în inimă”, vineri, la Biblioteca Județeană

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2022, 3:48 PM | Cultură

  0

  Afișul evenimentului, realizat de Gombos Wilhelm Doru

  Ziua Culturii Naționale va fi marcată la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad cu o zi în avans, vineri, 14 ianuarie, începând cu ora 13. Instituția culturală arădeană a pregătit o serie de evenimente dedicate celui care a devenit emblema culturii românești: Mihai Eminescu.

  Sub genericul „Cu Eminescu în suflet și în inimă”, la Biblioteca județeană se vor organiza următoarele evenimente:

  Conf. univ. dr. Slorin Bulboacă va vorbi despre „Publicistica lui Eminescu în slujba identității naționale”, dr. Doru Sinaci va vorbi despre „Intelectualii români și manifestarea identității naționale la Putna în 1871”, președintele de onoare al Foto Club Arad, Virgiliu Jireghie, va organiza o expoziție de fotografii intitulată „Dor de Eminescu”, actorul Bogdan Neciu va susține un „intermezzo poetic eminescian” și, de asemenea, se va organiza și o expoziție de carte „Universul poeziei eminesciene” din colecția Bibliotecii.

  De asemenea, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Municipal de Cultură Arad va organiza, sâmbătă, 15 ianuarie, un eveniment cultural-artistic online, intitulat „La steaua“, care va cuprinde un recital de poezie și unul de muzică clasică și religioasă, dar și cântece patriotice (detalii AICI).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.