duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Culturii Naționale va fi celebrată online la Arad, prin spectacolul „La steaua”

  de Special Arad | 12 ianuarie 2022, 10:18 AM | Cultură

  0

  Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită online la Arad, printr-un eveniment prin care se dorește atât omagierea marelui poet național, Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 172 de ani, cât și promovarea Muzeului Preparandiei din municipiu, unde a funcționat prima școală pedagogică din Transilvania.

  Centrul Municipal de Cultură Arad va organiza, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, un eveniment cultural-artistic online, intitulat „La steaua“, care va cuprinde un recital de poezie și unul de muzică clasică și religioasă dar și cântece patriotice.

  Evenimentul îi va avea ca protagoniști pe Zoltan Lovas și Angela Petrean Varjași, actori la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, care vor recita din opera lui Mihai Eminescu.

  De asemenea, soprana Amalia Preda, acompaniată la pian de Alex Timoce va interpreta compoziții românești.
  Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“ din Arad, dirijat de preotul Gabriel Streulea va intrepreta cântece religioase și patriotice.
  Spectatorii vor putea să vadă imagini reprezentantive din Muzeul Preparandiei.
  Adresele la care va putea fi vizionat evenimentul sunt:
  www.cmcarad.ro/video
  www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaArad
  www.facebook.com/MuzeulPreparandiei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.