sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cu cât vor crește salariile cadrelor didactice și ale angajaților din învățământ în 2023

  de Special Arad | 9 decembrie 2022, 11:20 AM | Educaţie

  0

  Ministerul Educației a primit 2,1% din PIB propunere de buget pentru anul 2023, cel mai mic buget raportat la produsul intern brut din istoria recentă.

  Astfel, salariile cadrelor didactice și ale angajaților din învățământ cresc cu 4,36%, în medie, în anul 2023, conform fișei bugetare a Ministerului Educației ce a fost publicată în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023 de către Ministerul de Finanțe, potrivit edupedu.ro . Totalul cheltuielilor de personal, adică toate cheltuielile cu salariile sau de natură salarială a fost în 2022 de 22 de miliarde de lei, iar pentru anul 2023 cheltuielile au o alocare de 23 de miliarde lei.

  Mergem pe varianta din proiectul de buget, acesta fiind acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, pe actuala lege. În momentul adoptării noilor legi, vom solicita actualizarea bugetului în concordanță cu noile prevederi”, a declarat Ligia Deca.

  Fost consilier prezidențial, astăzi ministru al Educației, Ligia Deca marchează prin declarațiile sale și prin refuzul de a se lupta în Guvern pentru o majorare a resurselor financiare acordate domeniului pe care îl gestionează o întoarcere la 180 de grade față de propriile credințe, anunțate înainte de a prelua portofoliul. Concret, Ligia Deca susținea public, în 2013, alocarea a 6% din PIB pentru Educație, pentru că „este singura șansă pentru a avea o democrație funcțională”, potrivit argumentelor sale de la acea vreme.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.