joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  CTP: „Iubirea între două persoane de acelaşi sex nu e imorală, stimaţi 3 milioane de concetăţeni!”

  de - | 27 mai 2016, 8:19 PM | Naţional

  0

  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre cele trei milioane de semnături pentru schimbarea definiției căsătoriei din Constituție. „Trei milioane e cifra pe care nu pot să o ironizez în niciun fel. Trei milioane de oameni din această ţară, după 26 de ani de libertate, încă nu au învăţat principiile fundamentale ale democraţiei”, a spus jurnalistul.

  Coaliția pentru Familie a depus, luni, în Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie”. Comunitatea LGBT a denunțat această ințiativă drept un demers „fără miză legislativă” care urmărește să stigmatizeze persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual și transgender).

  „Ce vor cei 3 milioane? Vor ca nişte concetăţeni ai lor care plătesc impozite ca şi ei, care sunt egali cu ei în faţa legii supreme a ţării, vor să le refuze acestor oameni un drept civil pe care îl au şi ei. Nu vorbesc de căsătoria religioasă. Biserica are tot dreptul să dea o circulară că în bisericile din România se oficiază doar căsătorii între un bărbat şi o femeie. Are dreptul să facă asta.

  Dar cu ce drept vrei să schimbi Constituţia care priveşte toată populaţia şi să le iei acestor oameni un drept al omului?

  Omul acela are un comportament sexual care nu îl face cu nimic imoral, homosexualitatea nu e imorală. Nu vorbim de pedofilie sau de deviatia sexuală cu violenţă, care au latură penală. Dar iubirea între două persoane de acelaşi sex nu e imorală, stimaţi 3 milioane de concetăţeni! Dacă vorbim de adopţie – asta voi fi în veci împotrivă, ies cu pancarte în stradă dacă se va pune problema”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.