joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Crucea Roşie a trimis provizii celor două tabere de refugiaţi din Timiş: 1000 de pachete de alimente, saci de dormit și pături

  de - | 23 septembrie 2015, 9:04 AM | Naţional

  0

  Două tabere pentru refugiaţi au fost amenajate, în ultimele zile, în judeţul Timiş, în apropiere de graniţa României cu Serbia. Astfel, la Lunga au fost instalate 50 de corturi, iar la Moraviţa 80 de corturi, ce pot adăposti aproape o mie de persoane. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, amenajarea acestor tabere pentru refugiaţi în judeţul Timiş face parte dintr-un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a autorităţilor române în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea României, potrivit Pressalert.ro

  Printre cei care contribuie la acest exerciţiu se numără şi Crucea Roşie Română, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, pentru cele două tabere amplasate în Lunga şi Moraviţa, din depozitele proprii, Crucea Roşie a pus la dispoziţie: 86 de corturi de diferite dimensiuni, 249 de paturi pliante, 1.956 de saci de dormit, o mie de pachete alimentare, care constau în alimente greu perisabile, precum conserve, ulei, paste, bulion sau făină, dar şi 940 de pachete igienice (şampon, săpun, pastă de dinţi, periuţe, spumă de ras, dero).

  Așa cum PRESSALERT.ro arăta ieri, în zona taberei se instalează reţea electrică care va asigura iluminatul, dar şi prize în fiecare cort, iar în zona taberei se va extinde reţeaua de apă din apropiere, lucruri care indică faptul că acesta ar putea fi mai mult decât un exercițiu.

  Sursa: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.