marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Criză în Ucraina! Președintele Ucrainei le-a dat ultimatum militanților proruși

  de Special Arad | 13 aprilie 2014, 8:03 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  13 aprilie 2014: O operaţiune „antiteroristă” a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, din apropiere de Doneţk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate – este anunţul făcut de către ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

  Preşedintele Oleg Turcinov a anunţat în această seară (duminică, 13 aprilie) că va urma o amplă operaţiune „anti-teroristă” în estul Ucrainei şi a cerut militanţilor pro-ruşi să părăsească sediile ocupate până luni şi să depună armele, sub protecţia amnistiei. Începând de sâmbătă, mai multe sedii de poliţie şi clădiri oficiale au fost ocupate de militanţi pro-ruşi înarmaţi, în estul Ucrainei. Deşi Moscova neagă orice implicare, ciocnirile cu forţele de ordine servesc ca o scuză perfectă pentru Kremlin să susţină că Ucraina nu este în stare să garanteze siguranţa cetăţenilor săi, inclusiv cei de origine rusă, şi vor crea un pretext pentru o eventuală intervenţie armată rusească.

  Intervenţia forţelor speciale ucrainene împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

  „Operaţiunea antiteroristă lansată de forţele guvernamentale împotriva militanţilor proruşi s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţ” a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook. „Un agent al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorât, iar alţi cinci membri ai forţelor de ordine au fost răniţi. La operaţiune participă unităţi ale forţelor speciale. Locuitorii sunt rugaţi să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre”, a adăugat ministrul de Interne.

  14 aprilie 2014: Președintele ucrainean le-a dat un ultimatum militanților proruși din estul țării. În cursul acestei dimineți, ei trebuie să predea armele și să elibereze clădirile oficiale și posturile de poliție ocupate în ultimele doua zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.