miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Criminalitate de weekend în Arad. Cum arată orașul , în cifrele infracțiunii, în decurs de doar 3 zile

  de Mihai Todoca | 3 iulie 2023, 1:38 PM | Știri Arad

  0

  Deși a devenit deja o tradiție, acțiunile polițiștilor de ordine publică, împreună cu jandarmii, dar și ale polițiștilor rutieri continuă să facă „victime” printre arădeni. Acțiunile polițiștilor, adunate în cele trei zile de weekend, creionează o stare de fapt pe care mulți dintre noi ori am ales să o ignorăm, alegându-ne o bulă în care să trăim liniștiți, fără stres, ori nu am știut de ea.

  Oricâte acțiuni ar întreprinde Poliția, Aradul nu este un oraș sigur.
  Și aici nu îi învinovățesc pe polițiști. Sigur, au o parte de vină, prin natura meseriei lor, dar se uită foarte repede și parcă prea ușor un aspect: personalul IPJ Arad lucrează la ora actuală la aproximativ 77 la sută din capacitate, sau, mai exact, lucrează cu mai puțini oameni decât ar avea nevoie.

  Dacă mai adaugi și trântorii, care există peste tot în structurile MAI, ajungi la un procent nu foarte îmbucurător. Astfel, apar comentariile: „Dar Poliția unde a fost?”. Răspunsul, în două părți, este unul foarte simplu: ori la cafea, ori la alt caz. Să nu ne amăgim.

  Weekend cu 10 sancțiuni pe oră

  Am adunat, pe scurt, cifrele acțiunilor polițiștilor din municipiu și județ pe cele trei zile de weekend. Compartimentul de presă le-a remis presei în fiecare zi, însă noi am vrut să știm cum arată un întreg weekend pe străzile și șoselele județului.

  Astfel, în doar trei zile au fost aplicate nu mai puțin de 701 sancțiuni contravenționale, însumând 316. 000 lei, din care  121 au fost pe linia de ordine publică și 543 pe diverse încălcări ale legislației rutiere. Nu mai puțin de 40 de permise de conducere au fost reținute și au fost retrase 18 cerificate de înmatriculare.

  Citește și: (Video) Trei tineri s-au luat la ceartă pe acoperișul unui chioșc, la Festivalul Berii. Unul a ajuns la spital după ce a fost împins și a picat

  După toate aceste cifre, trebuie să reținem și un  alt aspect: infracțiunile comise și neidentificate încă. Câte alte abateri, indiferent că țin de ordine publică sau de legislație rutieră, nu au mai ajuns sancționate?

  În momentul în care sunt aplicate aproape 10 sancțiuni pe oră, în decurs de trei zile, nu putem vorbi de un oraș sigur, ci doar de măturarea gunoiului sub preș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.