Craiova, calitate superioară… UTA pierde al treilea meci consecutiv și își face calculele pentru play-out
UTA și-a respectat prea mult adversarul în această seară pe „Ion Oblemenco” din Craiova. Orice filozofie de joc ar avea o echipă ea nu poate fi pusă în practică dacă jucătorii nu au acea agresivitate care se cere în fotbalul actual și acea calitate tehnică prin care pot fi depășiți adversarii sau defensivele adverse.
UTA nu a avut niciunul dintre aceste două, să le spunem, ingrediente. Chiar dacă arădenii au avut nu mai puțin de 9 lovituri de colț, faze la care nu a pus niciun pericol, partida s-a jucat mai mult pe atacul pozițional al Craiovei și respingerile defensivei arădene. Judecând matematic, meciul s-a desfășurat după scenariu: zece pase pe atac pozițional al Craiovei, UTA recupera, pasa de două ori, pierdea mingea și Craiova relua atacul pozițional de zece pase după care UTA iar pierdea balonul după două atingeri sau o preluare greșită…
La felul cum livrează linia mediană a echipei UTA, nici Luis Suarez nu ar marca mai mult de cinci goluri pe campionat. Astăzi, Adrian Petre sau mai apoi Albert Voinea nu au primit nicio minge în preajma careului de la coechipieri. Niciuna!
Gyuszi Balint a făcut mai multe schimbări în primul unsprezece pentru a aduce un suflu nou și mai multă motivație. Iacob a fost un erou astăzi. A apărat aproape tot ceea ce era de apărat, a intervenit de două ori din poziție de singur cu Camara sau Baiaram, dar tot nu a fost de ajuns. Tomozei și-a făcut treaba în banda dreaptă, iar la Miculescu putem remarca efortul. Buhăcianu, însă, părea un spectator din teren la meciul pe care îl jucau coechipierii săi. Trimis în banda dreaptă în startul meciului, Buhăcianu se uita cum îl depășesc Bancu sau Baiaram, iar când primea mingea prelua fie în adversar fie în… aut. Albu a făcut și el un meci slab, a recuperat puțin și i-au lipsit acele incursiuni pe zona centrală cu care ne-a obișnuit în startul campionatului. Petre a fost atât de izolat în atac încât părea că nu face parte din echipă. Singura ocazie clară a arădenilor a fost după o execuție greșită a lui Papp care era să își înscrie în propria poartă, dar Pigliacelli a respins cu un reflex uluitor.
Benga a fost discret, Shlyakov a făcut din nou un meci bun, dar misiunea sa a devenit una foarte dificilă în momentul în care a intrat Camara. Modestas Vorobjovas a recuperat multe mingi dar nu are deloc calitate de a verticaliza, el fiind un jucător cu profil defensiv. L-a scăpat prea ușor pe Nistor la centrul terenului la faza la care Craiova a deschis scorul chiar prin Nistor. Roger a fost și el inexistent. A apărut în joc doar la fazele fixe pe care doar el le-a executat, dar deși am avut trei lovituri libere din zone destul de periculoase și nouă lovituri de colț, Roger nu a reușit să livreze nicio centrare periculoasă. Cu excepția pressing-ului pe care l-a făcut asupra fundașilor centrali ai Craiovei, Roger nu a avut nicio reușită. Cei intrați de pe banca de rezerve nu au adus niciun plus, Rus și Rusu evoluând prea puțin.
L-am lăsat la urmă pe Erico, golgeterul echipei UTA, care astăzi a făcut o partidă de coșmar. A făcut un fault inutil la 20 de metri, a dormit în ghete la golul lui Nistor și a făcut un henț în care în minutele de prelungiri în urma căruia oltenii au marcat pentru 2-0.
Dacă UTA nu a avut nicio ocazie cu excepția celei în care Papp a fost aproape să înscrie în propria poartă, Craiova și-a creat destule la poarta lui Iacob. Prima a fost tot a lui Papp, în minutul 5, când a trimis cu capul după ce a fost scăpat din marcaj de Erico. Dacă în prima parte UTA a avut o organizare defensivă bună, în cea de-a doua Craiova a ratat ocazii mari prin Cicâldău, care a executat puțin peste poartă o lovitură liberă, prin același Papp care a trimis cu capul sub bară dar a respins Iacob, prin Camara, singur cu Iacob, dar și prin Bancu după o altă fază plecată de la același Camara.
Este clar că Universitatea Craiova are o calitate superioară. Ouzounidis a schimbat sistemul de joc, dar această schimbare nu i-a făcut pe Nistor, Cicâldău, Mateiu, Camara, Bancu, Vătăjelu și pe ceilalți să își piardă calitatea tehnică.
Odată cu această înfrângere, a treia consecutivă fără gol marcat, UTA a pierdut contactul pentru lupta la play-off și își concentrează deja gândurile pentru play-out. Mai sunt două meciuri până atunci, meciuri extrem de dificile cu Sepsi și Astra, după care urmează nouă meciuri în care fiecare punct va fi vital pentru supraviețuire.
Universitatea Craiova – UTA Arad 2-0 (0-0)
Goluri: Nistor 69, Tudorie 90+2 din 11m
Universitatea: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu – Cicâldău (84 Fedele), Mateiu, Nistor (90 Căpățână) – Câmpanu (60 Camara), Ivan (46 Tudorie), Baiaram (84 Vlădoiu)
Antrenor: Marinos Ouzounidis
UTA: Iacob – Tomozei (76 Peteleu), Erico, Benga, Shlyakov – Albu (84 Cipri Rus), Modestas Votobjovas – Buhăcianu (75 Albert Voinea), Roger, Miculescu (84 Denis Rusu) – Adrian Petre (64 Antal).
Antrenor: Gyuszi Balint
Arbitri: Călin Iulian (Ştefăneşti), Danşa Ciprian Florin (Satu Mare) și Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)
Fotografii: prosport.ro (click aici)
Comentariile portalului
Lantul coruptiei este cam asa : Vine unul din zona "sa manance si gura lor o pizza" cauta un avocat/avocata "lustruitoare" de clante care ii face "intrarea" in birourile primariei (...)
Poza cu cele două mangafale spune multe..
DEX _ RECONCILIERE 1. A (se) împăca, a (se) pune din nou de acord. Si-a cerut guvernul Ungariei scuze pentru crimele savarsite de armata ungara in Ardealul de Nord si in (...)