luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  COVID-19 decimează spitalele din Arad! Alte zece cadre medicale infectate și oamenii mor pe capete fără să fie testați. Zece morți în ultimele 24 de ore…

  de Lucian Dănilă | 28 martie 2020, 1:47 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor

  6

  Situația a devenit alarmantă la Arad, iar autoritățile o țin sub control prin secretizare. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte zece cazuri de cadre medicale depistate pozitiv la testul pentru coronavirus.

  Conform informațiilor noastre, de data aceasta virusul COVID-19 a lovit la Spitalul de Boli Infecțioase de pe strada Ștefan Cicio Pop.

  „Acolo oricum parcă este Auschwitz, la ce condiții sunt, dar bolnavii sunt internați acolo pentru că nu mai avem unde să îi internăm! Între timp au fost mutați și golit spitalul”, atrage atenția un medic arădean.

  Zece cadre medicale au fost infectate la spitalul despre care vorbeam mai sus: 5 medici, 4 asistente și o infirmieră. Doi medici au fost deja transportați la Timișoara pentru că prezentau simptomatologie, iar infirmiera este și ea pregătită pentru plecare. Deocamdată, ceilalți sunt la izolare, fiecare la casa lui.

  Aradul este plin de infectați cu coronavirus, dar încă nu s-au făcut destule teste pentru a se ști numărul lor. Populația se îmbolnăvește într-un ritm foarte rapid, dar medicii cad pe capete, infectați… „O să ajungem să nu mai avem medici care să trateze oamenii”, spun medicii.

  „Este alarmant pentru că efectiv nimeni nu ne-a pregătit pentru așa ceva. Nu avem nici ventilatoare. De fapt nimeni nu știe câte ventilatoare avem, pentru că multe sunt nefuncționale, unele fiind cu infecții nozocomiale. Aceste lucruri trebuiau pregătite din ianuarie, iar aparatul de testare trebuia adus cel târziu la începutul lunii martie pentru că știam ce vine, având exemplul Italiei. Acum, sunt oameni care vor să ne doneze bani să cumpărăm, dar nu mai avem de la cine pentru că sunt goale depozitele”, ne spune un alt cadru medical.

  O altă problemă este cea a oamnilor care mor. Autoritățile ne dau doar cifre și un scurt rezumat al celui decedat de coronavirus. Ceva de genul: „Femeie, 70 de ani, cu boli cronice, testată în data, decedată la data…”

  Lucrurile sunt mult mai grave decât atât. Doar azi noapte au murit zece pacienți: 6 la Spitalul Județean, alți 4 la Pneumologie, în Grădiște. Autoritățile se spală pe mâini și aceste persoane nu sunt declarate că au murit fiind infectate de COVID-19. De ce? Pentru că nu au fost testate…

  „În fiecare an mai mor oameni de pneumonie, dar acum mor pe capete. Prea mulți, foarte mulți, și foarte repede. Plămânii le sunt efectiv albi, Aradul este plin de plămâni albi în această perioadă… Toți acești oameni care au murit de pneumonie aveau toate simptomele pentru coronavirus”, ne spune un medic.

  Astfel, din punct de vedere al autorităților arădene, Aradul stă bine. Puțini bolnavi de COVID-19 și puțini decedați din cauza acestuio virus. Dar chiar și așa, ultimii trei decedați în România de coronavirus sunt arădeni…

  Citește și: Explodează situația de la Spitalul Județean Arad! Trei femei îmbolnăvite cu coronavirus au murit!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.