Corupția, emigrația și protejarea mediului sunt cele mai mari probleme ale României, arată un sondaj al Consiliului European

  de - | 3 aprilie 2019, 8:59 AM | Internaţional | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Peste 50% dintre români consideră corupţia ca fiind cea mai mare problemă a ţării, iar 34% sunt de acord ca cetăţenilor să le fie interzis să părăsească ţara pentru o perioadă lungă de timp, se arată într-un sondaj comandat de Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), scrie The Guardian.

  În România, Spania, Italia, Grecia, Polonia şi Ungaria, cetăţenii sunt mai îngrijoraţi de nivelul ridicat al emigraţiei decât de cel al imigraţiei. Dintre români, 55% sunt mai îngrijoraţi de numărul mare de persoane care părăsesc ţara decât de imigranţi, iar 34% consideră că cetăţenii nu ar trebui să aibă voie să părăsească ţara pentru o perioadă lungă de timp, scrie News.ro, citat de stiripesurse.ro.

  Protejarea mediului înconjurător ar trebui să fie o prioritate chiar dacă afectează creşterea economică, consideră 64% dintre români. Ţările care sunt îngrijorate mai mult de emigraţie au fost martorele unor scăderi puternice ale populaţiei. În România, populaţia a scăzut cu 10% în ultimii 10 ani, majoritatea celor care au părăsit ţara fiind tineri care s-au mutat pentru a lucra în vestul Europei.

  Totuşi, în ţările nordice şi vestice, oamenii sunt mai îngrijoraţi de imigraţie decât de emigraţie.

  Sondajul a fost efectuat pentru a stabili care sunt cele mai importante probleme pentru cetăţenii europeni înaintea alegerilor europarlamentare din mai. Au participat la sondaj 50.000 de persoane din 14 ţări, care vor ocupa 80% din locurile Parlamentului European.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.