joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Sud intenționează să lanseze primele rețele 6G în 2028

  de Special Arad | 2 martie 2023, 7:44 PM | IT

  0

  Implementarea infrastructurii 5G este încă în curs de desfășurare în multe țări și lucrările la infrastructura 5G continuă la viteză maximă aproape în toată lumea. Cu toate acestea, numărul de persoane care pot folosi astăzi această tehnologie modernă de conectare este încă foarte limitat. Deși 5G este disponibil în câteva zone de testare pilot, nu este încă disponibil pe scară largă în multe regiuni.

  Cu toate acestea, în țările dezvoltate, cum ar fi Coreea de Sud, care este deja unul dintre principalele hub-uri tehnologice din lume, 5G este disponibil pe scară largă. De fapt, Coreea de Sud a anunțat recent că intenționează să-și lanseze rețeaua 6G în următorii cinci ani, potrivit GizmoChina.

  Coreea de Sud a fost și prima țară din lume care a lansat și actualele rețele 5G, în aprilie 2019, iar în prezent are acoperire 5G în toată țara. Samsung Galaxy S10 5G a fost primul telefon mobil cu conectivitate 5G. Din păcate în România mai avem de așteptat. Coreea de Sud intenționează să lanseze serviciul de rețea 6G în 2028.

  Coreea de Sud vrea să lanseze rețelele 6G cu doi ani înainte de termen, deoarece încearcă să-și asigure un avantaj timpuriu în viitoarele frecvențe wireless. Ministerul Științei și Tehnologiei din Coreea a anunțat planul K-Network 2030, care urmărește să dezvolte tehnologii 6G de clasă mondială, să inoveze rețelele mobile de ultimă generație bazate pe software și să consolideze lanțul de aprovizionare a rețelei.

  Planul urmărește, de asemenea, să încurajeze companiile locale să producă materiale, piese și echipamente pentru tehnologia 6G în țară și să dezvolte un RAN (Radio-access networks – Rețelele de acces radio) deschis care să fie compatibil cu orice dispozitiv mobil și care să permită operatorilor de telefonie mobilă și întreprinderilor să ofere servicii flexibile. În plus, ministerul efectuează un studiu de fezabilitate pentru un proiect de cercetare și dezvoltare privind tehnologiile de bază 6G în valoare de aproximativ 481,7 milioane USD.

  Eforturile Coreei de Sud în dezvoltarea tehnologiei 6G vin pe măsură ce țara încearcă să-și mențină poziția de lider în competiția globală pentru viitoarea infrastructură de rețea. Pe măsură ce cererea pentru viteze mai mari și latență mai mică în comunicațiile wireless continuă să crească, Coreea caută să-și păstreze avantajul competitiv după câștigarea cursei pentru rețelele 5G. Potrivit firmei germane de analiză IPlytics, Coreea de Sud a reprezentat anul trecut 25,9% din numărul de brevete 5G din lume, după liderul de piață China cu 26,8%.

  Planul avansat pentru 6G va crea, de asemenea, noi oportunități pentru companiile și cercetătorii locali de a participa la dezvoltarea tehnologiei 6G. Încurajând producția de materiale, piese și echipamente pentru tehnologia 6G în țară, guvernul sud-coreean speră să creeze noi locuri de muncă și să promoveze creșterea economică. Sistemul RAN deschis va permite, de asemenea, operatorilor de telefonie mobilă și întreprinderilor să ofere servicii flexibile, care ar putea crea noi oportunități de afaceri în sectorul telecomunicațiilor.

  Prin această mișcare, Coreea de Sud speră să-și asigure un avans timpuriu în următoarea generație de tehnologie wireless, precum și să promoveze inovația și creșterea economică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.