duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Nord amenință SUA cu folosirea armelor nucleare dacă nu încetează exercițiile militare comune cu Coreea de Sud

  de - | 1 noiembrie 2022, 8:19 PM | Internaţional

  0

  Coreea de Nord a amenințat SUA cu „măsuri puternice” dacă nu încetează să efectueze exerciții militare comune cu țara rivală, Coreea de Sud, scrie BBC, Bloomberg și agenția de presă Associated Press.

  Washington și Seul au început luni unul dintre cele mai mari exerciții aeriene militare combinate, care se va încheia vineri.

  Coreea de Nord a lansat, de asemenea, o serie de rachete în ultimele săptămâni ca răspuns la diferitele exerciții.

  Coreea de Nord a argumentat că recentele sale teste de arme au fost menite să avertizeze Washingtonul și Seulul cu privire la seria lor de exerciții militare comune pe care le consideră o „repetiție de invazie”, inclusiv exercițiile din această săptămână, care implică aproximativ 240 de avioane de război.

  Oficialii americani și sud-coreeni au afirmat cu fermitate că exercițiile lor sunt de natură defensivă și că nu au intenția de a ataca Coreea de Nord.

  Pak Jong Chon, un secretar al Partidului Muncitorilor de guvernământ, care este considerat un apropiat al liderului Kim Jong-un, a numit exercițiile forțelor aeriene „Furtuni vigilente” „agresive și provocatoare”.

  „SUA și Coreea de Sud vor trebui să se confrunte cu un caz teribil și să plătească cel mai oribil preț din istorie”, a spus Pak Jong Chon, citat de Associated Press.

  De altfel, tocmai oficialii din țara lui Kim Jong-un au declarat în octombrie că lansările lor de rachete erau o „simulare” a unui atac nuclear asupra sudului.

  Ei au susținut că au simulat cu succes lovirea bazelor militare, porturile și aeroporturile din Coreea de Sud și au spus că rachetele au fost concepute pentru a transporta arme nucleare tactice, potrivit BBC.

  În septembrie, liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că Phenianul este o putere nucleară „ireversibilă” și a revizuit legile, permițându-i să folosească armele nucleare preventiv. Politica sa anterioară fusese să folosească armele doar ca răspuns la un atac.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.