vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coreea de Nord a dat emoții întregii planete în această noapte. O rachetă balistică a survolat Japonia

  de - | 4 octombrie 2022, 8:44 AM | Internaţional

  0

  (foto: Pexels.com / Rags Fehrenbach)

  Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți, pentru prima dată în ultimii cinci ani, o rachetă balistică deasupra Japoniei, anunță agenția de presă Reuters, citată de Știripesurse.ro.

  Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.

  „Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

  El a precizat că racheta a zburat 4.600 de kilometri (2.850 de mile) până la o altitudine maximă de 1.000 km, înainte de a cădea în Oceanul Pacific după aproximativ 22 de minute în aer.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.