Coreea de Nord a dat emoții întregii planete în această noapte. O rachetă balistică a survolat Japonia

  de - | 4 octombrie 2022, 8:44 AM | Internaţional

  0

  (foto: Pexels.com / Rags Fehrenbach)

  Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți, pentru prima dată în ultimii cinci ani, o rachetă balistică deasupra Japoniei, anunță agenția de presă Reuters, citată de Știripesurse.ro.

  Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.

  „Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

  El a precizat că racheta a zburat 4.600 de kilometri (2.850 de mile) până la o altitudine maximă de 1.000 km, înainte de a cădea în Oceanul Pacific după aproximativ 22 de minute în aer.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.