joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cordoane și bastoane. Jurnaliști BBC opriți în mod abuziv

  de - | 22 noiembrie 2016, 2:48 PM | Internaţional

  0

  În timp ce mapamondul încă digeră rezultatele alegerilor din S.U.A, în China se fac pregătiri pentru alegerile proprii- unele dintre cele mai mari.

  Până la începutul anului viitor, nouă sute de milioane de oameni vor fi votat de ja în districtele Chinei. Deși membrii Partidului Comunist au fost foarte critici la ceea ce denumesc ei ca fiind o „farsă” a democrației americane, nu sunt la fel de critici când vine vorba de controlul propriului sistem, după cum a aflat John Sudworth, reporterul BBC.

  sursa: BBC

  În videoul postat și pe facebook, care a strâns peste cinci milioane de vizualizări se poate observa cum reporterul BBC John Sudworth, încearcă să ia legătura cu o candidată independentă. Acestuia nu îi este permis accesul către ușa ei, acesta fiind blocat de oameni care formează un zid. Într-un final reporterul reușește să bată la ușa doamnei Liu, iar acesta deschide ușa și îi invită pe reprezentanții BBC înăuntru. Însă aceștia nu reușesc să intre deoarece cordonul format din oamenii pe care nici doamna Liu nu îi cunoaște, le blochează drumul. Unul dintre oamenii din cordon închide ușa casei acesteia și o blochează. În tot acest timp reporterul BBC o întreabă pe doamna Liu de ce dorește să candideze, iar aceasta îi răspunde că este dreptul ei. Din moment ce ușa îi este blocată, aceasta deschide geamul pentru a continua conversația cu reporterul. Însă nici de această dată nu a fost lăsată de aceiași oameni, care i-au acoperit geamul cu o placă, au blocat obiectivul camerei de filmat și au început să îi forțeze pe jurnaliști să plece.

  Între timp au mai apărut alți oameni, foarte determinați să îi scoată pe jurnaliști de acolo.

  Ceea ce se poate observa și din videoul de mai jos este modalitatea prin care aceștia blochează orice acces la o discuție între candidata independentă și reporterul BBC

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.