Copil vs. Setkic la BRD Arad Challenger! S-a tras la sorți tabloul principal

  de Lucian Dănilă | 1 June 2014, 11:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Cu două zile înainte de startul BRD Arad Challenger s-a tras la sorți tabloul principal al turneului. Printre favoriți se află și arădeanul Marius Copil, cel care anul trecut a pierdut finala, în fața propriilor susținători, în meciul disputat contra lui Adrian Ungur.

  Printre cei care au efectuat tragerea la sorți s-a aflat chiar Marius, cel care singur și-a tras din urne poziția de pe tablou. Lângă el au mai fost Cosmin Hodor – directorul de turneu, Nicola Carabenciov – directorul Executiv BRD-Groupe Societe Generale Timişoara, primarul Gheorghe Falcă și Hans Juergen Ochs – supervizorul ATP.

  Între timp s-a făcut o schimbare referitor la favoritul principal al turneului. Acesta este spaniolul Pere Riba, românul Victor Hănescu fiind „doar” al doilea. „Primăria a susținut și va susține acest turneu extrem de important mai ales pentru copiii Aradului, care, văzând pe viu atâția jucători de valoare, vor fi atrași către tenis. Le mulțumim partenerilor noștri că sunt din nou la Arad”, au fost cuvintele primarului Gheorghe Falcă. Reamintim că valoarea totală a premiilor BRD Arad Challenger este de 35.000 de euro.

  Copil a avut parte de o tragere la sorți destul de bună pentru primul tur. Arădeanul va juca cu sârbul Sektic. „Nu este un adversar foarte dificil, l-am mai învins o dată pe hard. Sunt mulţumit de tragere şi îmi doresc să joc cât mai bine. Sper să fie vreme bună şi vină cât mai multă lume la tenis”, a spus Marius Copil. Prietenul său Victor Hănescu va juca și el un meic considerat dinainte foarte ușor. „Hăne” îl va întâlni pe Constantin Sturdza, jucător provenit dintr-o familie cu bogată tradiție în tenis, care joacă la Arad grație unui wild-card.

  Finala din primul tur

  A atras foarte mult atenția un meci din primul tur. Adrian Ungur, câștigătorul de anul trecut al turneului, îl va întâlni pe David Guez, francezul care s-a impus la primul turneu, cel din 2011, atunci când a trecut în finală de Benoit Paire, jucător care după aceea avea să câștige două turnee ATP! Astfel, acest meci este – folosind o comparație din fotbal – un fel de supercupă a turneului. Favoritul principal, ibericul Pere Riba îl va întâlni pe croatul Nikola Mektic. Riba a participat și anul trecut la Arad, fiind învins în semifinale de Adrian Ungur.

  BRD Kids Day, de la ora 10 la baza Activ Club Arad

  Marius Copil, Adrian Ungur şi Constantin Sturdza vor intra în lumea copiilor. Cei trei vor face schimb de mingi cu micuţii pasionaţi de tenis luni, de la ora 10, la baza Activ Club Arad. BRD Groupe Societe-Generale, partenerul principal al turneului, pregăteşte pentru copiii prezenţi premii surpriză şi o sesiune de autografe cu jucătorii prezenţi. completăm prin a spune că Victor Hănescu şi Marius Copil vor susţine o sesiune de autografe în cadrul BRD Arad Challenger, programată marţi, ora 15.30, la Activ Club Arad.

  Tabloul principal de simplu

  Turul 1

  [1] P. Riba (Spania) vs. N Mektic (Croaţia)

  D Kosakowski (SUA) vs. I Bozoljac (Serbia)

  [WC] P. Luncanu vs. (Q)

  (Q) vs. [7] G Andreozzi (Argentina)

  [4] A. Ungur vs. D. Guez (Franţa)

  [WC] V. Antonescu vs. (Q)

  E Lopez-Perez (Spania) vs. L Pouille (Franţa)

  [WC] P. Ciorcilă vs. [6] G. Melzer (Austria)

  [8] M. Copil vs. A. Setkic (Bosnia)

  D. Souto (Venezuela) vs. C. Buchanan (SUA)

  T. Androic (Croaţia) vs. (Q)

  A. Veic (Croaţia) vs. [3] F. Dancevic (Canada)

  [5] D. Dzumhur (Bosnia) vs. R. Albot (Moldova)

  G. Lama (Chile) vs. E. Gomez (Ecuador)

  V. Crivoi vs. U. Ignatik (Belarus)

  [WC] C. Sturdza vs. [2] V. Hănescu

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.