Copiii şi mamele protejate vor primi de la 1 decembrie alocaţii mai mari pentru hrană şi îmbrăcăminte

  de Special Arad | 23 octombrie 2014, 10:19 AM | Naţional

  0

  Alocaţiile pentru hrană şi îmbrăcăminte, acordate copiilor şi tinerilor pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, precum şi pentru mamele protejate, vor creşte de la 1 decembrie 2014, se menţionează într-un act normativ, publicat ieri în Monitorul Oficial, notează avocatnet.ro

  Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prevede la art.129 alin.(1) că tinerii şi copiii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, precum şi mamele protejate în centre maternale au dreptul la hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural sportive, precum şi sume de bani pentru nevoi personale, potrivit Digi24.ro

  Cuantumul limitelor minime de cheltuieli, aferente drepturilor la îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural sportive, precum şi sumele de bani pentru nevoi personale şi cuantumul alocaţiei de hrană, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru mamele protejate în centre maternale, precum şi cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice a fost stabilit prin HG nr. 904/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 763 din 21 octombrie 2014.

  Noile sume sunt mai mari decât cele valabile în prezent, care variază între 6 şi 8 lei/zi/persoană.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.