joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Râsete de copii zburdalnici în parc, la „O zi cu tata” | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 11 mai 2024, 6:04 PM | Reportaj | Știri Arad | Topic special

  6

  Deși erau anunțate ploi, vremea a ținut cu organizatorii, astfel că prima zi a celei de-a treia ediții „O zi cu tata” a adunat în parc o sumedenie de prichindei, însoțiți nu doar de tătici, ci și de mămici, ori chiar bunici.

  Organizat de-a lungul malului Mureșului, între Parcul Europa și Parcul Aventura Voinicilor, evenimentul nu a dus lipsă de nicio activitate preferată de copii. Au fost ateliere de picturi, olărit, împletit, de decorațiuni florale, expoziție de fluturi și alte insecte, teatru de marionete, diferite jocuri, dansuri, sau activități sportive: de la ping pong, la arte marțiale, ba au putut să se dea chiar și pe tiroliană. O sumedenie de activități, cât e ziua de lungă.

  „Suntem prezenți cu activități de creație, ipsosuri, iar puțin mai târziu și cu lemn. Am avut de dimineață broscuțe, cercuri de desen, așteptăm să facem și cercurile de ceramică, unde vom pregăti roata olarului, vom avea și aeromodele, iar în programul zilei de mâine vom avea și spectacole, vor veni formații de copii de la Palatul Copiilor și vor încânta audiența și ne simțim minunat alături de dumneavoastră cu toți, într-un program minunat dedicat zilei tatălui”, ne-a spus Andreea Boran, directorul adjunct de la Palatul Copiilor din Arad.

  o zi cu tata 2024 3

  „Îi inițiem pe copii, prin joc, să anime, să dea viață marionetelor. Are mare succes pentru că sunt uimiți cum acționezi controlerul și marioneta prinde viață. Deja leagă dialoguri, am fost și într-o călătorie imagnară aici, pe alee, către Palatul Fermecat. Acolo am dat o petrecere, cu toate marionetele, au și filmat unii părinți, a fost extraordinar. Acum ne mai relaxăm puțin, dar vă mai facem o demonstrație să vedeți cum manevrează marionetele și cum știu să realizeze un spectacol”, ne-a spus Adam Boboc, de la Teatrul particular Dolo din Arad.

  Copiii au putut interacționa și cu salvatorii și oamenii legii, la fața locului fiind reprezentanți de la Poliție, SMURD, Ambulanță ori Crucea Roșie, care le-au împărtășit diferite lecții civice și sanitare, iar ei au putut „inspecta” autospecialele.

  „Suntem de la Crucea Roșie filiala Arad, suntem prezenți în Parcul Europa unde prezentăm primul ajutor de bază, avem cu noi niște manechine pentru a face aceste demonstrații, iar cei interesați sunt așteptați cu drag!”, a transmis Nicolae Sabău de la Crucea Roșie Arad.

  „E minunată ideea, o ocazie să ieșim din casă, să-i mai smulgem din fața telefonului”, ne-a spus o mămică.

  „Mi-a plăcut mult să mă dau cu tirolianaaa!”, ne-a strigat vesel un băiețel de clasele primare.

  o zi cu tata 2024 16

  Ziua tatălui și încă una, ca bonus

  Ziua Internațională a tatălui a fost sărbătorită pentru prima dată în România în anul 2010, de atunci fiind marcată anual, în a doua duminică a lunii mai. Evenimentul numit „O zi cu tata”, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, pornește de la această zi internațională, extinzând-o pe parcursul întregului weekend. Astfel, cine nu a ajuns sâmbătă, mai poate profita de distracția din parcul de pe malul Mureșului și duminică, atunci când se marchează oficial Ziua Tatălui.

  „O zi cu tata” este organizată de Asociația Aradul Fericit și Asociația Orașul Meu, cu sprijinul Primăriei Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si va urma 1 Iunie, tot aceiasi locatie, se intra cu masini mici, mari, rulote cu mancare, se distruge tot acel spatiu verde, sunt dislocate rondourile de beton, se fac santuri in iarbande la tonajul masinilor,nimic nu se mai reface la loc, toata lumea ridica din umeri, administratie, organizatori, ghinion…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.