luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua tatălui, celebrată la Arad, pe malul Mureșului (Galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 7 mai 2022, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  Parcurile „Europa” și „Aventura Voinicilor” de pe malul Mureșului din Arad au devenit tărâmul copilăriei, cu ocazia Zilei Tatălui.

  Ziua Tatălui a fost introdusă ca sărbătoare în România începând cu anul 2010, iar de atunci, ea este celebrată de regulă în a doua duminică a lunii mai. La Arad, anul acesta, s-a ales însă ziua de sâmbătă, 7 mai, pentru a marca această sărbătoare, iar Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură, Asociația Orașul Meu, Asociația Aradul Fericit, cu implicarea multor alte ONG-uri din oraș, au pregătit un eveniment special dedicat: „O zi cu tata”.

  Astfel, încă de dimineață, tăticii, împreună cu prichindeii lor, dar și alți membri ai familiei, s-au adunat în parcurile menționate unde au fost întâmpinați de o sumedenie de activități, dintre care amintim ateliere handmade, de tâmplărie, de ceramică, experimente științifice explicate, teatru de păpuși, picturi pe față, demonstrații de dresaj canin, demonstrații de arte marțiale, instructaj pentru prim ajutor, distracții pe tobogane conflabile, ba chiar și plimbări cu barca pe Mureș. În total, participanții au avut parte de circa 40 de activități de unde să aleagă ce le este pe plac. Evenimentul se desfășoară până la ora 20:00.

  „Practic viziunea evenimentului s-a însămânțat acum vreo 6 – 7 ani. Nu e o idee originală, a mai fost făcut de un ONG la Timișoara, de vreo două ori, dar s-a oprit acum mulți ani în urmă. De atunci, ne-am dorit să îl aducem la Arad și astăzi aș putea să confirm că dorința de a fi un eveniment anual probabil că se va îndeplini. Răspunsul din partea arădenilor a fost foarte mare, mult mai mare decât m-am așteptat, la toate activitățile de aici sunt foarte mulți oameni! Este încântător să văd că o mare parte din oamenii de aici sunt chiar tătici cu copii”, a spus consilierul local Cristian Galea, cel care a venit cu inițiativa.

  Acesta ne-a spus că pentru organizarea evenimentului s-a muncit aproximativ 3 luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.