Conturile unei ferme de troli din Sankt Petersburg, eliminate de Meta. Încercau să creeze o percepție de susținere pentru invazia rusă în Ucraina

  de - | 6 august 2022, 7:55 PM | Internaţional

  0

  (foto: Polygraph.info)

  Compania Meta (ex-Facebook) a eliminat o rețea de conturi de Instagram operate de o fermă de troli din Sankt Petersburg, potrivit celui mai nou raport al său privind amenințările globale, informează Kyiv Independent, citată de The Guardian și G4Media.

  Au fost eliminate 45 de conturi de Facebook și 1.037 de conturi de Instagram, iar raportul a constatat că au fost cheltuiți aproximativ 1.400 de dolari în ruble pentru a plăti reclame pe Facebook și Instagram.

  Conturile, care urmăreau să creeze o percepție de susținere online pentru invazia Rusiei în Ucraina, postau comentarii pro-rusești pe conținuturi partajate de persoane influente din social media și mass-media.

  Ferma fizică de troli își desfășura activitatea într-o clădire de birouri din Sankt Petersburg, care, cu 10 zile înainte, publicase anunțuri de angajare pentru „spammeri, comentatori, analiști de conținut, designeri și programatori” axați pe platformele de socializare, YouTube, Telegram și TikTok.

  Conturile vizau politicieni, jurnaliști, actori, celebrități și branduri comerciale din întreaga lume care își exprimau sprijinul pentru Ucraina.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.