joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Control fulger al Protecției Consumatorilor la Lidl Arad: au fost retrase de la raft nu doar pepenele verde, ci și zeci de kilograme de alte fructe!

  de Alin Olteanu | 26 august 2020, 10:49 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  11

  Ca urmare a articolului „LIDL Podgoria, aseară: aliment foarte căutat, cu spumă și miros pestilențial! Același LIDL, azi dimineață: alimentul a fost pus înapoi pe raft… Cât de nesimțit să fii?, ne-am așteptat – chiar „invitam” la acest demers- ca instituțiile abilitate ale statului să se autosesizeze. În consecință, astăzi, Special Arad a verificat dacă cele prezentate au avut ecou la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad. Spre lauda lor, având în vedere că e vorba de un fapt, din punctul nostru de vedere, extrem de grav, reprezentanții statului au acționat ieri de urgență, comisari din Arad verificând locațiile amintite, unde se vindea respectiva lubeniță (pepene verde) pe care, dacă priveai fotografiile, îți venea să o verși chiar fără să o fi mâncat.

  În discuția telefonică pe care am avut cu Gheorghe Iancu, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, acesta ne-a expus tot ce s-a întâmplat ieri, referindu-se la acțiunile instituției pe care o conduce.

  „Comisarii instituției au efectuat verificări în cele două locații ale magazinului Lidl (Banul Mărăcine și Aradul Nou), amintite de dumneavoastră în articol. S-a verificat pepenele verde „Burebista”, producție românească și din cauza deficiențelor de calitate (crăpături, semne de alterare, fermentație – din cauza căreia au apărut și musculițele – nota red.) au fost retrase de la comercializare 117 kilograme de fruct. Acestea fiind constatate, s-a extins controlul și la alte sortimente de fructe – struguri, banane, pere – constatându-se caracteristici calitative neconforme celor declarate pe etichetă. În consecință au fost retrase de la raft 33 de kilograme de fructe” – ne-a spus Gheorghe Iancu, practic confirmând faptul că nouă, cumpărătorilor, ni se vând produse de calitate proastă, că suntem prostiți de comercianți cu zâmbetul pe buze.

  În ceea ce privește cuantumul sancțiunilor, acestea se ridică la 11.000 de lei – fiind aplicate ieri de comisarii de la Protecția Consumatorilor Arad.

  Nu în ultimul rând, invităm pe toți cititorii Special Arad să ne sesizeze oricând situații de genul celor expuse în articolul la care facem referire aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Amenzi de 11.000 de lei. Probabil profitul obtinut in 10 minute. Intrebare: cate controale au mai avut loc in aceste magazine, in ultimele 6 luni, sa zicem , dar nu neaparat in urma unor sesizari?
   Una peste alta profitul acestor magazine este urias si iata ca isi permit sa vanda tot felul de gunoaie.

   +21 voturi
   +1
   -1
  2. De asemenea, in acelasi Lidl, carnea de porc (ceafa de porc fara os) la caserola, care are termen de valibilitate neexpirat, este acra. N-o poti folosi. Posibil ca acele frigidere sa fie cu probleme. Am considerat ca s-a intamplat, sau mi s-a parut mie a fi cu miros acru, insa, cred ca era stricata. Daca mai gasesc, garantat va contactez, Special Arad. Sunteti SPECIALI, si va multumim !

   +14 voturi
   +1
   -1
  3. Apropo de puzderia de Kaufland si Lidl .

   ,,Poate tot surpinzător pentru arădeanul de rând, specialiștii de la Pro Urbe au plasat pe locul nouă al listei „supermarketurile cu intersecții dezastruoase”, justificând această plasare cu faptul că „explozia supermarketurilor Lidl/Kaufland a dus la fragmentarea tuturor bulevardelor mari din oraș. La realizarea intersecțiilor din dreptul lor unicul criteriu a fost interesul investitorului și s-a ignorat total interesul comun al orașului. Traficul a fost congestionat, semafoarele sunt nesincronizate, benzile de circulație sunt vopsite aiurea”.

   Aradul lucrului bine facut intr-o Romanie normala!

   +10 voturi
   +1
   -1
  4. Cind este plin de ceapa stricata si gogosari zbarciti( asta e la ordinea zilei), cum de nu se sesizeaza opc ?
   Ca tot e sezonul. strugurii sunt expirati, cei proaspeti au boaba tare.
   Poate nu ar strica un indrumar afisat la vedere in fiecare supermarchet cu informatii despre cum(ar trebui sa arate) arata si miros( asta intradevar e mai greu, dar totusi se poate explica, de exemplu: rosiile daca nu ar fi unflate de chimicale, ar trebui sa le simti mirosul de la cativa metri !) legumele si fructele proaspete.
   Pacat ca ,,stimabilii” edili fac tot posibilul ca sa distruga vechile piete iar taranilor le baga ,,bete” legislative pt. ai determina sa renunte .

   +1 voturi
   +1
   -1
  5. Pe când un control adevarat la Kaufland Micalaca, , al organelor abilitate , pentru verificatea respectarii Legii 61/1991 , art 2 , pct 26 privind linistea publică ? Cine a aprobat programul de aprovizionare incepand cu ora 6 dimineața , pentru o unitate cu zona de aprovizionare situată in imediata apropiere a imobilelor de locuit ? Cu toate sesizările făcute de locatari , nu s-a luat nicio măsură. Zgomotul produs trezește și morții

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.