joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cocaină de un miliard de euro ascunsă printre banane, descoperită într-un port din Italia

  de Special Arad | 31 decembrie 2021, 5:54 PM | Internaţional

  0

  Anchetatorii italieni antidrog au confiscat peste trei tone de cocaină pură în timpul unei razii în portul Gioia Tauro din regiunea Calabria.

  Aproape 2,3 tone de cocaină au fost descoperite vineri în containere cu care erau transportate banane, alune şi ardei din America de Sud în Italia, conform poliţiei financiare italiene.

  În acelaşi timp, circa 850 de kilograme de cocaină ar fi fost descoperite ascunse sub banane într-un camion. Şoferul a fost arestat.

  Cocaina ar fi urmat să fie amestecată cu alte substanţe pentru a i se creşte volumul de până la patru ori înainte de a fi vândută.

  Traficanţii ar fi făcut circa un miliard de euro prin vânzarea unei asemenea cantităţi de droguri, conform calculelor anchetatorilor.

  Calabria este regiunea unde acţionează ‘Ndrangheta, una dintre cele mai puternice şi periculoase grupări mafiote din Europa şi, conform experţilor, unul dintre cei mai mari importatori de cocaină din lume.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.