joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  LIDL Podgoria, aseară: aliment foarte căutat, cu spumă și miros pestilențial! Același LIDL, azi dimineață: alimentul a fost pus înapoi pe raft… Cât de nesimțit să fii?

  de Mihai Todoca | 25 august 2020, 9:38 AM | Știri Arad

  23

  Am intrat în magazinul situat în Podgoria (Banu Marăcine) aproape de ora deschiderii, adică 7,45 dimineața. Demersul nostru nu era unul prin care să ne aprovizionăm casele cu cele necesare, ci pur și simplu unul prin care doream să verificăm un aspect. Seara, un cititor al Special Arad ne-a sunat pe telefonul redacției să ne roage să mergem urgent la magazinul Lidl din Podgoria pentru a vedea cu ochii noștri ce fel de lubeniță se vinde în incintă. „Nu o să vă vină să credeți” ne-a spus cititorul, adăugând că el a fost sesizat de unul dintre copiii săi, care nu înțelegea de ce iese o spumă atât de mare din fructul amintit. Ne-a spus că a atras atenția unui angajat al magazinului, iar acesta, într-o primă fază, nu a reacționat. Ulterior, la insistențele clientului care s-a și enervat răstindu-se la el, a luat baxul cu lubeniță „Burebista” (ce nume!? – probabil că de atunci sunt și fructele de la Lidl) și l-a transportat în spatele magazinului.

  „Nu vă dați seama ce miros urât se simte când te apropii de ele!” – ne-a mai spus cititorul – convingându-ne că trebuie să facem ceva.

  Fiind prea târziu, aproape de ora închiderii, am decis că trebuie să ajungem la magazin dimineața devreme, fiind convinși sută la sută că, în „dulcele” spirit românesc, de bătaie de joc la adresa consumatorilor, baxul cu lubeniță va fi din nou expus la vânzare, că doar astăzi „n-o să mai vină fraierul care a făcut scandal aseară”.

  Vă dați seama că nu ne-am înșelat! Baxul era expus, doar că spuma nu mai era la vedere, deși pe unele fructe se vedea clar că au fost șterse. Miros se mai simțea încă și bineînțeles că am ridicat câteva dintre ele ca să facem o cercetare amănunțită. Într-adevăr, nicio urmă de spumă, însă zeci, poate sute, de musculițe s-au ridicat în momentul în care am mișcat lubenița. Săracele… trebuie să trăiască și ele cumva.

  Lăsând gluma la o parte, asta mâncăm noi, asta le dăm copiilor noștri să mănânce. Când te uiți la fotografii, cu spuma aceea pe lubeniță, te înfiori și, unii dintre noi, realizează de ce există acea balonare (aproape de neînțeles până aseară) după ce vara deguști o felie din acest fruct. Ce bagă în ele? – ne-am întrebat în redacție. Nici acum nu știm, însă știm sigur că pe reprezentanții Lidl nu-i interesează din moment ce, sesizați cu privire la acest aspect, nu au făcut absolut nimic decât să încerce să ascundă toată situația. Adică, să șteargă urmele unei substanțe care cu siguranță există în fruct, probabil pentru a ajuta la creșterea acestuia, și care este introdusă în corpul nostru, chiar dacă nu cu știința, dar sigur cu complicitatea lor.

  Alții spun că s-ar putea ca lubenițele să fie spălate cu detergent… însă parcă e prea de tot și asta!

  Așteptăm reacția Lidl, nechinuindu-ne, la fel ca și alte dăți când am așteptat cu zilele un răspuns, să le cerem. Suntem siguri ca o să apară, mai ales pentru că știm că acest articol poate fi o sesizare pentru Protecția Consumatorului și alte organe abilitate ale statului.

  Și totuși: cât puteți să fiți de nesimțiți încât să ne dați să mâncăm un produs cu privire la care sunteți sesizați că prezintă „simptome” de genul celor din fotografiile de mai jos și să nu îl scoateți de la raft dând ulterior explicații clienților? Nu era mai uman să îl retrageți cu totul și să cercetați ce se întâmplă? Nu… pentru că noi suntem doar cobaii voștri…

  P.S. Să fim bine înțeleși. Ne referim doar la magazinul Lidl din Podgoria. Dacă dumneavoastră vă gândiți la toate magazinele care vând lubeniță Burebista, nu e treaba noastră…

  Oricum, aceeași lubeniță se vinde în toate magazinele Lidl. Și la cel din Aradul Nou , baxul cu lubenițe era plin de musculițe.

  Citește și:

  Control fulger al Protecției Consumatorilor la Lidl Arad: au fost retrase de la raft nu doar pepenele verde, ci și zeci de kilograme de alte fructe!

   

  ca06d649 c158 4439 805f f1c2887cb580

  0124b310 b26c 4832 92c4 10aa7424a7b9

  aeacafcf 8b83 4140 b883 71887fa33a35

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu era mai simplu să scrieți celor de la Lidl? Nu ăștia din Arad că-s viermi. La ăia din Germania! Nume,prenume a șefului de magazin etc. In maxim juma’ de zi căpătați scuzele de rigoare!

   Eu așa am făcut cu o reprezentanță auto din Arad…când mi s-au vb de sus, că mașina e cam veche și ălea- ălea, când tonu’ a devenit românesc am scris un mail celor din nava mamă!

   --9 voturi
   +1
   -1
  2. Ca sa fie mai interesant mergeți la LIDL si cereți punctul de vedere pentru situația din articol. Sau faceti sesizare pe Facebook.

   Parerea nea: Seful de magazin si adjunctul sunt responsabili.

   In hipermarket-uri se lucrează în stil balcanic si astea sunt rezultatele: brânză curățată de mucegai, pui spălat cu detergent, fructe spălate de fermentatie, modificare din „pix” pentru termenul de valabilitate, etc.

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Nu stiu cum considerati voi,inclusiv jurnalistul,dar mie mi se pare un fapt imbucurator,faptul ca romanii lasa sa zaca produsele de import pe rafturi,sa se altereze pe ei,ceea ce inseamna pierderi ale companiei, majore,cumulate pe sutele de magazine din tara…
   Mergi la piata,sau la colturile strazilor unde isi desfac producatorii autohtoni autorizati,se face cep,gusti,iti place,cumperi…
   Asa se incurajeaza productia interna…Cumpar rosii urate,crapate de la tarani si doar dupa ce le vad mainile muncite…Simplu…Boicotul se face prin a nu cumpara,cel putin in perioada de vara,decat asa….S-au distrus stadioane..se distrug piete de desfacere….Se sustin produse de import,chimicale,prin diverse multinationale infipte…Produse congelate,vopsite,ambalate frumos,promotii pacalitoare….
   Fazanii,asa cum suntem considerati,nu mor…ci doar se schimba….

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Protecția consumatorului şi alte instituții ale statului nu se vor sesiza pentru că nu le pasă sau sunt mituiti de aceste mari lanțuri de magazine şi oricum leafa mare de la stat vine! În altă ordine de idei să vă fereasca dumnezeu să cumpărați scule cu garanție de la lidl, sub trei luni nu se rezolvă nimic, e un dezastru, te ignoră complet şi defapt nu poți face nimic!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  5. Daca se sparge un pepene la fundul acelui bax uriaș și vrei să-l scoți,atunci se murdăresc și se vor umple de musculițe și ceilalți pepeni,inclusiv acel bax fa fi invadat complet de musculițe.,Soluția e să-l lași la fundul baxului până se vand ceilalți pepeni care îl acoperă pentru ca apoi să-l poți lua fără să murdărești tot în jurul lui.

   0 voturi
   +1
   -1
  6. Un alt exemplu este că dacă intr-un bax de roșii se afla o roșie sparta la fundul baxului și o scoți afară,ea fiind zdrobită va împroșca și murdari și celelalte roșii din bax,inclusiv baxul,și celelalte roșii vor trebui puse în alt bax și șterse fiecare în parte pentru a mai putea fi vândute.Si nu le poți pune in orice cutie sau bax , deoarece cutia respectivă trebuie sa fie pentru roșii și să aibă eticheta pe care e scris provenienta reala a roșiilor.Nu poți pune rosii in cutii de castraveți.

   0 voturi
   +1
   -1
  7. Asta numiti voi jurnalism?Un articol de tot cacatu…au luat lubenita stricata si au pus inapoi la vanzare restul care erau ok…daca taranul din piata are un cartof putred in sac tot sacu?nu iti spun eu ca ti-l vine cu tot cu cartofu stricat si tu il cumperi boule….va cacati pe voi ca nu aveti subiecte…vai si amar!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.