vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Controale ample la Arad, în vederea respectării restricțiilor. Sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.750 de lei într-o zi!

  de Special Arad | 27 martie 2021, 12:30 PM | Știri Arad

  0

  În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii arădeni, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad și polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat peste 100 de  efective, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

  Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 186 de societăți comerciale, 43 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate 3.050 de persoane.

  Pentru abaterile constatate au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.750 de lei.

  „Cetățenii au fost informați cu privire la faptul că, începând cu data de 28.03.2021, se va restricționa circulația autovehiculelor și persoanelor în intervalul orar 20:00 – 05:00, închiderea programului de funcționare a societăților comerciale fiind ora 18:00, în perioada sfârșitului de săptămână, în localitățile unde incidența ratei de infectare este de peste 4 la mie”, anunță IPJ Arad.

  Citește și: Aradul se va închide la ora 20:00 în zilele de vineri și weekend! Care sunt celelalte măsuri adoptate de Guvern pentru perioada Sărbătorilor Pascale

  Este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

  ● deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  ● deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  ● deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  ● deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

  Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

  Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

  Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

  Au fost publicate noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Descarcă-le de aici

  În continuare, structurile M.A.I. din teritoriu și instituțiile cu atribuții de control vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

  „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

  Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

  Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

  Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, anunță IPJ Arad .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.