marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Contractele pentru modernizarea drumurilor județene Grăniceri – Pilu și Pecica – Turnu au fost semnate astăzi

  de Special Arad | 24 aprilie 2019, 7:46 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și reprezentantul PORR CONSTRUCT au semnat astăzi, la sediul Primăriei Pecica, contractul pentru drumul județean Grăniceri – Pilu, în lungime de 6 kilometri. Cu aceeași firmă s-a semnat și contractul de modernizare pentru drumul județean 709J Pecica – Turnu, cu o lungime totală de 9,2 km.

  Cele două proiecte se adaugă la modernizarea drumului Sânmartin – Olari – Caporal Alexa, pentru care contractul a fost semnat ieri.

  Între Grăniceri și Pilu

  Proiectul DJ Grăniceri – Pilu, în valoare de 9.950.000 lei plus TVA, este finanțat din fonduri proprii ale Consiliului Județean Arad.

  Între Pecica și Turnu

  Tronsonul de drum județean care urmează a fi modernizat între Pecica și Turnu are o lungime totală de 9,2 km, împărțiți astfel: 1,9 km din Pecica, de la intersecția cu drumul național DN7 până la piciorul pasajului peste autostrada A1, respectiv 7,3 km de la ieșirea de pe pasaj până la intersecția cu DN7B din Turnu. Valoarea lucrării este de 8.444.795 lei (TVA inclus).

  Termenul pentru realizarea proiectului și obținerea tuturor avizelor este de 60 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 22 de luni.

  „Suntem într-un circuit prin tot județul, pentru deschiderea de noi șantiere pe drumurile județene! Așa cum am mai afirmat și la Gurahonț, și la Șimand, și la Șepreuș, acum începe să se vadă rezultatul muncii noastre! Timp de doi ani și jumătate am pregătit proiectele de dezvoltare a județului. Acum, este momentul să le implementăm! Suntem la Pecica, unde continuăm lucrările la coridorul transfrontalier care va lega punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu și Vărșand printr-o rețea de drumuri modernizate sau unele chiar noi, construite de la zero. Creăm un circuit paralel cu DN7 și cu DN 79, două dintre cele mai circulate și mai periculoase drumuri naționale din județ. Realizăm, practic, un nou inel în jurul municipiului Arad, un inel de drumuri județene, care pe de o parte va absorbi din traficul de pe cele două drumuri naționale aglomerate, pe de altă parte va contribui la dezvoltarea zonelor industriale din județ și deschiderea lor pentru forță de muncă din Ungaria.

  Pentru mine, în mod special, această investiție între Turnu și Pecica înseamnă foarte mult, fiindcă în calitate de primar ales de trei ori de comunitatea pecicană, știu cât de mult au așteptat oamenii de aici acest drum! Îl realizăm acum și sper ca anul viitor să îl putem inaugura și să îl legăm de Nădlac-Pereg, Dorobanți-Macea, de centura orașului Curtici, de Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, astfel încât să realizăm o rețea de drumuri transfrontaliere de bună calitate, care să contribuie la dezvoltarea întregii zone”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Pe viitor, Consiliul Județean vrea să modernizeze, din fonduri europene, și drumurile Curtici – Macea – Sânmartin, inclusiv centura ocolitoare Curtici, Sânmartin – Socodor și Socodor – Nădab, creând astfel o legătură între orașele Nădlac, Pecica, Curtici și Chișineu-Criș.

  Se va moderniza și drumul Sânmartin – Olari – Caporal Alexa

  Consiliul Judeţean urmează să modernizeze și un drum preponderent din pământ și cu o singură bandă de circulație, în lungime totală de 23,4 km. Drumul porneşte din Sânmartin, traversează localitățile Șimand, Olari și Caporal Alexa până la intersecția cu drumul județean care face legătura între Sântana și Pâncota.

  Proiectul este unul dintre drumurile finanţate prin PNDL.

  Termenul pentru realizarea proiectului și obținerea tuturor avizelor este de 120 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 24 de luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.