sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Contextul crimei care a zguduit liniștea Seleușului. Nu e prima tragedie din familie

  de Lucian Dănilă | 16 ianuarie 2020, 10:39 AM | Știri Arad

  0

  Scriam în urmă cu un an și jumătate despre comuna Seleuș și oamenii care trăiesc în această localitate. „La pas prin comuna din Arad în care oamenii nu ies la stradă. Cei câțiva pe care cu greu îi întâlnești îți spun fermecător: „Avem treabă, n-avem vreme de pierdut!”, este titlul acelui reportaj, unul despre oameni harnici, despre oameni frumoși.

  Din păcate, uneori liniștea și armonia unei localități poate să fie spulberată de un eveniment care cutremură pentru câteva zile întreaga comunitate. Ținem minte că acum un an și jumătate când am fost la Seleuș, am intrat în birtul din comună. Nu era nimeni. Într-adevăr, atunci era foarte cald, spre deosebire de momentul acesta în care scriu și sunt câteva grade minus. „Păi aici numai seara vin, la o bere, două. Oamenii lucră, sunt gospodari. Dimineața și seara sunt în solarii. Alții mai lucră la firme de pe lângă Seleuș. Nu au vreme de venit ziua la birt”, ne spunea atunci femeia care vindeal la bar.

  Simona Drig a murit ieri, strânsă de gât de fiul său cel mare. Totul a plecat de la o ceartă pe care Simona Drig (45 de ani) a avut-o cu nora sa, mai precis cu concubina fiului său mai mare. Victima a fost alcoolică, consuma zilnic alcool și în cantități destul de mari. Oamenii din Seleuș ne spun că familia trăia foarte prost, casa stă se se prăbușească și nici curent electric nu are.

  Pe fondul conflictului dintre victimă și nora ei, fiul cel mare al Simonei Drig a intervenit și scandalul a escaladat. După câteva schimburi de replici, acesta a strâns-o de gât până a lăsat-o fără suflare. Apoi și-a recunoscut fapta…

  Simona Drig mai avea un fiu, cel mai mic având vârsta de 18 ani.

  Nu este prima tragedie în această familie. Soțul Simonei Drig s-a sinucis în urmă cu câțiva ani. S-a spânzurat…

  Femeia nu era asigurată și, în consecință, nu sunt nici bani pentru înmormântare. Primarul Cristian Branc ne-a declarat că Primăria contribuie cu 1.000 de lei și închirierea capelei pentru slujba de înmormântare.

  Foto arhivă

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.