Construirea „noului Atlantis” va costa 26 miliarde de dolari!

  de Special Arad | 26 noiembrie 2014, 1:49 PM | Știință

  0

  După doi ani de proiectare, firma japoneză Shimizu Corporation și-a anunțat planul de a construi primul oraș subacvatic din lume, care ar putea fi finalizat în doar câteva decenii, la un cost de 26 miliarde dolari. “Spirala Oceanului”, cum este numit orașul, urmează să fie alimentat cu energie curată.

  Viziunea Shimizu Corp. se referă la un Atlantis modern, împărțit în trei părți. Orașul subacvatic urmează să fie construit într-o sferă imensă și ar putea găzdui până la 5.000 de locuitori, scrie inhabitat.com.

  Japonezii au plănuit un loc unde oamenii pot trăi la fel ca într-un oraș obișnuit, cu locuri de muncă și toate cele necesare vieții unui om.

  oras subacvatic alimentat cu energie curata

  Orașul sferic plutește la suprafața mării, dar poate coborî pe o cale în formă de spirală, până la 9 mile adâncime, în caz de vreme rea. Calea spiralată este conectată la un centru de cercetare, fapt ce ajută la alimentarea orașului cu energie, utilizându-se diferențele de temperatură din apa oceanului.

  oras alimentat cu energie curata

  Deși e aparent exagerată, propunerea Shimizu subliniază temerile privind creșterea nivelului mării și pierderea de medii locuibile.

  Compania de construcții Shimizu estimează că “Spirala Oceanului” ar putea deveni realitate până în anul 2030.

  Sursa: Solar Magazin.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.