ExclusivConsiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a suspendat licitația la stația de transfer deșeuri Bârzava-Chișineu Criș-Sebiș

  de Alin Olteanu | 28 septembrie 2016, 10:25 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația SC Retim Ecologic Service SA din Timișoara împotriva Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județului Arad – în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de concesiune având ca obiect: „Delegarea prin concesiune a gestiunii activităților componente ale serviciului de operare al stațiilor de transfer din Bârzva, Chișineu Criș și Sebiș inclusiv activitățile de transport ale ale deșeurilor reziduale la depozitul conform din Arad, județul Arad”. Vestea cade ca un trăznet asupra Consiliului Județean Arad, mai ales că Retim a solicitat suspendarea procedurii de licitație.

  Contestația a fost formulată împotriva documentației de atribuire emisă de autoritatea contractantă.

  Pe parcursul soluționării contestației, CNSC a constatat că fondul cauzei nu poate fi soluționat înainte de primirea documentelor de la autoritatea contractantă și a explicațiilor formulate de către aceasta. „Mai mult decât atât, finalitatea procedurii de atribuire în discuție depinde de decizia ce urmează a fi luată în referire la contestația ce formează fondul cauzei, ceea ce constituie un caz temeinic justificat și previne producerea de pagube contestatorului printr-o eventuală înlăturare nejustificată din cadrul procedurii, astfel încât suspendarea procedurii apare ca fiind necesară. De altfel, prin această măsură se protejează atât interesele autorității contractante prin asigurarea îndeplinirii scopului legii nr.98/2016 prin promovarea concurenței între operatorii economici, garantarea tratamentului egal și nediscriminarea acestora și asigurarea utilizării eficiente a fondurilor publice, cât și interesul contestatorului de a participa în cadrul procedurii de atribuire și de a deveni, în condițiile legii, contractant” – se spune în ÎNCHEIEREA din 19 septembrie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

  Astfel, pe cale de consecință a celor de mai sus, CNSC a admis cererea de suspendare a procedurii, formulată de SC RETIM Ecologic Service SA și a dispus suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea fondului cauzei. Împotriva deciziei CNSC din 19 septembrie 2016, se poate formula plângere, în termen de cinci zile de la comunicare.

  Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bâlcea, a declarat pentru Special Arad că nu comentează deocamdată, dar că așteaptă niște clarificări de la CNSC.

  Ca un ultim amănunt, trebuie să subliniem că și celelalte patru proceduri de atribuire care vizează Delegarea prin concesiune a gestiunii activităților componente ale serviciului de operare al stațiilor de transfer au fost contestate.

  Citește și Milioanele de euro ale CJ atrag „lupii” în Arad. Fostul ministru Adriean Videanu – la Rațio

   

  Foto: comtechrom.ro

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. poate vă comunică domnul vicepreședinte cum de ne a dat clarificările cum a făcut caietul de sarcinii conform legii 100/2016 cata vreme la momentul in care a aprobat in h.c.j96 din 23 mai studiile de oportunitate si caietul de sarcini legea 100 abia se publica in M.O.
   ( 23 mai) in aceiasi zi… interesant nu?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.