Consiliul Județean Arad scoate din „buzunar” mai mult de 100.000 de euro ca să pună capac pubelelor părăsite de la Aeroportul Arad

  de Mihai Todoca | 31 martie 2021, 5:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Se întrevede un viitor pentru pubele de gunoi uitate vreme de zece ani la Aeroportul Arad. Acestea au fost achiziționate în cadrul unui masterplan de gestionare a deșeurilor, masterplan care nu prea a dat rezultatele scontate.

  În urma unei ședințe la Consiliul Județean am aflat și ce se dorește a se face cu ele. În trecut s-a vorbit de casarea lor, însă iată că acum acestea vor face parte dintr-un contract prin care vor ajunge în proprietatea Retim, urmând ca aceestea să ajungă acolo unde trebuiau să ajungă de la bun început, la arădeni. Doar că, până în iunie, acela este termenul de preluare, Consiliul Județean trebuie mai întâi să le repare, urmând să scoată din buzunar 518.709,56 lei (TVA inclus) pentru achiziționarea de capace și alte accesorii.

  Deși erau la un pas să nu cadă de acord asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea achiziționării unor bunuri și servicii din Fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare aferent proiectului ,,Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad” , din cauza „unor informații transmise lacunar și în ultimul moment”, discuțiile între Răzvan Anghel, Gheorghe Orza pe de-o parte și Iustin Cionca având-o alături pe Directoara Direcției Programe Proiecte Gabriela Chiricheu, pe de cealaltă au adus lumină asupra subiectului astfel că proiectul nu a fost retras.

  A fost o ședință liniștită, mai puțin intervenția lui Ruben Stoia (PSD), cel care a dorit să introducă un amendament la proiectul de hotărâre ce viza repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit reprezentând fond la dispoziția consiliului județean pe anul 2021 precum și a sumelor estimate pentru anii 2022-2024 . Prin amendament se dorea o altă distribuire a banilor, însă dialogul pe care acesta l-a avut cu Iustin Cionca a scos la suprafață mai mult o dispută politică, cu care nu vrem să vă mai obosim.

  Pe lângă toate aceste dispute, politice sau nu, momentul hilar ni l-a oferit Alina Naghi (PMP) care a votat „pentru” și la proiectele cu amendamentele propuse, dar a votat „pentru” și la proiectele fără amendament. Un lucru perfect legal, însă ne cam arată… cât este de consecventă, ca să nu spunem de atentă, consiliera atunci când se discută în plen un proiect de hotărâre la care colegii ei depun un amendament

  În articolele următoare vom disemina în totalitate subiectul pubelelor, având în vedere că momentan vorbim doar despre proiecte de hotărâre.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.