Consilierii locali vor mutarea statuii baronului Neuman la tribuna I! A fost depus un proiect de hotărâre

  de Lucian Dănilă | 13 October 2021, 12:18 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  2

  Consilierii municipali USR Plus au inițiat un proiect de hotărâre pentru mutarea statuii baronului Francisc Neuman de la Tribuna a II-a a arenei care-i poartă numele, la Tribuna I. Statuia baronului a fost montată sâmbătă, la amiază, la sectorul M al Tribunei a II-a de o echipă formată printre alții de primarul Călin Bibarț, city-managerul Bogdan Boca, inițiatorul proiectului, Lucian Țidorescu și sculptorul Ștefan Bințințan.

  Inițial, statuia a fost montată la Tribuna I, dar după ce a fost pusă în două locuri diferite, pe rândul 9 apoi pe rândul 10, ea a fost mutată în sectorul M de la Tribuna a II-a.

  Amplasarea statuii la Tribuna a II-a a arenei a atras un val de critici mai ales în mediul online, suporterii formației UTA argumentând într-un comunicat de ce nu poate fi montată statuia în acel loc.

  Consilierii care au depus proiectul de hotărâre pentru mutarea statuii sunt Curcanu Dorian-Florin, Sabău Daniela, Vlad Codrin, Chifa Ioan, Mayer Siegfried, Costea Cătălin și Stana Florin.

  „Astăzi am depus la Primăria Arad un proiect de hotărâre pentru repararea greșelii făcute de administrația arădeană privind statuia lui Francisc von Neuman. Săptămâna trecută Suporter Club UTA a semnalat printr-un comunicat de presă eroarea morală realizată de către administrația locală prin amplasarea statuii lui Francisc von Neuman la Tribuna a II-a. Recomandarea suporterilor a fost ca statuia să fie amplasată la Tribuna I. Proiectul de hotărâre prevede în esența mutarea statuii de la Tribuna a II-a la Tribuna I conform dorinței suporterilor arădeni”, a declarat consilierul local municipal Dorian Curcanu, unul dintre inițiatorii proiectului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.