Consilier local din Mișca, declarat incompatibil de ANI

  de Raluca Medeleanu | 3 October 2019, 12:30 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Primăria Mișca - Google Maps)

  Agenția Națională de Integritate (ANI)a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a patru aleși locali, dintre care unul este consilier local din Mișca, județul Arad.

  ANI a constatat că Csernus Gabriel, consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Mișca, exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Primăriei, începând cu luna iunie 2016, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

  Ceilalți trei aleși locali depistați ca fiind incompatibili de ANI sunt Bădoiu Gabriel, primar al comunei Desa,județul Dolj (primar și comerciant, în același timp), Cîmpen Marius-Alin, viceprimar al orașului Fierbinți Târg, județul Ialomița (viceprimar și angajat cu contract de muncă într-o societate comercială) și Trif Florin, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Pianu, județul Alba (consilier local și angajat în cadrul Ocolului Silvic).

  Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, doar Trif Florin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.