marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Consilier local arădean, vizat de ANI! Instituția a sesizat Parchetul

  de Mihai Todoca | 1 aprilie 2024, 3:37 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Adrian Nica, consilier local în comuna Apateu s-a aflat în vizorul Agenției Naționale pentru Integritate pentru că acesta ar fi încălcat legea în momentul închirierii unor terenuri, proprietate personală către Primărie.

  Astfel, acesta a participat la ședințele în care s-a hotărât închirierea unor terenuri de către Primărie, fără a menționa că, în fapt, el eera cel care le deținea.  Mai mult decât atât, documentația necesară semnării actelor adiționale la contractele de închiriere aveau aceeași dată cu cea de pe actele adiționale.

  „În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L al comunei Apateu din data de 26 februarie 2021 privind închirierea unor terenuri aflate în domeniul privat al comunei Apateu, fără a anunța la începutul ședințelor, interesul personal pe care îl avea în problema supusă dezbaterilor. Ulterior adoptării Hotărârii, au fost încheiate 2 acte adiționale la contractul de închiriere încheiat în anul 2015, între NICA ADRIAN CORNEL (în calitatea de locatar) și U.A.T. comuna Apateu (în calitate de locator) pentru suprafețele de terenuri aflate în domeniul privat al comunei Apateu. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către NICA ADRIAN CORNEL a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal. În cazul ambelor acte adiționale, documentația premergătoare încheierii lor poartă aceeași dată cu actele adiționale”, se arată în comunicatul ANI.

  Citește și: O întâlnire cu noi promisiuni pentru Cetatea Aradului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.