miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Congresul a validat 306 de voturi pentru Joe Biden

  de Special Arad | 7 ianuarie 2021, 10:50 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

  Conform Digi24, după ora 10.00, cele două camere s-au reunit în ședință comună pentru a continua numărarea voturilor din Colegiul Electoral, iar în urmă cu doar câteva minute Joe Biden avea 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 232 de voturi confirmate.

  De asemenea, obiecţia referitoare la victoria lui Joe Biden în Pennsylvania a fost respinsă și de Camera Reprezentanţilor, după ce aceeași decizie fusese luată în Senat, anunță CNN, aceasta fiind respinsă cu 282 voturi la 138.

  Astfel, într-un final, Congresul a validat toate voturile din Colegiul Electoral, iar Joe Biden are voturile necesare pentru a deveni președinte.

  Vezi continuarea AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.