duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Conform „planului cincinal”, autoritățile din Arad se laudă cu noi amenzi date, la ordin, centrelor pentru vârstnici

  de Special Arad | 13 iulie 2023, 11:19 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  imagine cu rol ilustrativ

  A trebuit să izbucnească scandalul din București cu „azilul groazei”, ca autoritățile să înceapă o serie de controale la nivel național în centrele pentru vârstnici. La Arad, Ordinul Prefectului a fost dat în 10 iulie, iar de atunci s-au desfășurat acțiuni, până în acest moment, trei zile la rând, fiecare zi lăsându-se cu amenzi.

  Prefectura a emis astăzi un comunicat prin care prezintă „bilanțul” controalelor din cea de-a treia zi. Redăm raportul mai jos:

  „Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Arad, rezultatele activităților desfășurate în ziua 3, 12.07.2023, sunt următoarele:

  • 11 centre controlate;
  • Nu au existat centre cărora să le fie suspendată activitatea;
  • În urma diferitelor abateri constatate, au fost acordate avertismente și amenzi în total de 257.900 lei. Trei centre pentru vârstnici au primit câte o amendă de 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. Unul din cele trei centre a primit amenzi totalizând 71.600 lei (diferența de la 50.000 pentru alte abateri), aceasta fiind suma cea mai mare.
  • Două centre pentru vârstnici au primit doar avertismente iar altul a primit o amendă în cuantum de 3.000 lei;
  • În cazul tuturor centrelor verificate au mai fost aplicate avertismente sau măsuri administrative de remediere a deficiențelor”.

   

  Citește și:

  Încep controalele la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și cele destinate copiilor • Special Arad 

  Ziua 1: Controalele fac „victime”. Un centru pentru persoane vârstnice a fost închis, iar cei 12 beneficiari sunt relocați • Special Arad

  Ziua 2: Amenzi de peste 197.000 de lei, în centrele pentru vârstnici din Arad • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sincer niște imbecili ce vor face cu persoanele de acolo cât ii vor putea ține în spitale?
   Fac normă de amenzi și închid unele centre oricum la limită cu fondurile și oameni calificați.
   Se va pierde cea mai importantă resursă personalul calificat, care vor merge la bătrâni în Germania Austria etc pe salarii de la 1500 euro în sus și vor avea grijă de 1 singur bătrân nu 20 sau 30 ca în aceste centre.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Oare ce aduc amenzile? De ce nu se recunoaște că sistemul este deficitar?
   Cerințele pe hârtie, sună bine, dar practica te omoară !
   Este inadmisibi ca intr-o casă de bătrâni, care majoritatea au betesugurile lor , să normezi munca ingrijitorului! Ingrijitorul, are menirea de a îngriji pacientul! ( timp pe care nu îl poți norma) Curatenia este atribuită personalului de specialitate!( adică femeie, om de serviciu) asistență medicală tot de personal calificat.Administrarea și funcționarea eficientă este făcută de administratorul centrului împreună cu cei 1100 de inspectorii care stau prin biourile care doar pretind că sunt competente cum ar fi:DGASPC, DSV, DSP, și alte instituții care îs umplu birourile cu acești inspectori care se dichisesc cu greu poate o dată pe an să verifice în teritoriu

   Pentru menajarea acestor dragi inspectorași, s-au făcut programe speciale de a verifica doar prin hârtie, declarațiile lunare trimise onlain.
   Cum să fie bine când tu nu vezi cu ochii tăi ( ca for competent) ce este defapt și ce se întâmpla la fața locului?
   Oare nu cei ce au făcut aceste legii sunt cei mai vinovați?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.