marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Conferința Națională „Românii – între tradiție și modernitate de-a lungul timpului” va avea loc vineri în Sala Ferdinand

  de Special Arad | 21 noiembrie 2022, 4:31 PM | Cultură

  0

  Comunicat. La 1 Decembrie 1918, visul unității naționale a fost realizat prin elanul și voința românilor, prin jertfa ostașilor de pe frontul Primului Război Mondial, prin acțiunea comună a românilor ce au crezut în idealul nostru ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă.

  Cu ocazia împlinirii a 104 ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 – Ziua Națională a României, Instituția Prefectului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Arhiepiscopia Aradului, Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Asociaţia Naţională Arădeană pentru Cultura Poporului Român – ASTRA Arădeană 1863, Asociația „Ștefan Cicio-Pop” Arad și Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad, organizează Conferința Națională „Românii – între tradiție și modernitate de-a lungul timpului”.

  Lucrările conferinței se vor desfășura vineri, 25 noiembrie 2022, în maiestoasa Sală „Ferdinand”, Primăria Municipiului Arad, începând cu ora 9:00, incluzând comunicări ce reflectă studii și cercetări din domeniul istoric, economic, politic, social, cultural, spiritual, educațional, edilitar, demografic, etnografic, sociologic, precum și creionarea unor portrete și medalioane de personalități.

  Cu acest prilej, alături de lansări și prezentări de carte, va avea loc vernisajul expoziției „Repere ale diplomației românești. Conferința de pace de la Paris (1920)”, organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, precum și vernisajul expoziției „100 de ani de la încoronarea regilor României Mari, Alba Iulia, 15 octombrie 1922”, organizată de Complexul Muzeal Arad.

  „În istoria poporului român ziua de 1 Decembrie va fi pentru toate timpurile viitoare cea mai frumoasă sărbătoare… Pentru toate veacurile rămâne gloria Aradului că Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a fost concepută şi convocată de aici, de la Arad” (Vasile Goldiș, 1 Decembrie, „Ştirea”, nr. 232, anul II, 1932).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.