Conectați echipa la încărcător, în 30 de secunde se stinge… UTA – Petrolul 2-4. Mulțumim Oroian, tu ai fost din alt film, un film frumos

  de Lucian Dănilă | 27 mai 2019, 2:10 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost sau nu a fost? Asta era întrebarea la finalul partidei de ieri dintre UTA și Petrolul, zeci de suporteri ai arădenilor acuzând faptul că UTA s-a predat deliberat. Nu pot spune răspicat acest lucru pentru că, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, nu sunt și nu se vor găsi probabil niciodată probe de incriminare.

  UTA a jucat bine spre foarte bine în prima repriză. Gruparea arădeană părea că joacă cu promovarea pe masă în timp ce Petrolul afișa o atitudine de echipă resemnată care nu stătea în ghete. Juniorul Oroian  a fost o delectare. Fotbalistul pregătit de Sandu Gaica și Adrian Ungur a arătat niște calități care i-au făcut pe cei din tribune să se întrebe: „unde a fost copilul ăsta până acum?” Oroian a primit aplauze la scenă deschisă la fiecare fază pe care a creat-o sau pe care a finalizat-o. Arată ca un copil gingaș, iar când se urcă pe cântar nu prea deranjează acul acestuia, dar fiecare atingere a mingii este delicată, posedă o tehnică extraordinară, o viziune a jocului demnă de un fotbalist cu experiență de zece ani la acest nivel, iar ușurința cu care aleargă, cu care se mișcă, le-a adus mari dureri de cap fundașilor Petrolului. Golul său, primul din meciul de ieri, a fost o capodoperă. A preluat mingea undeva la 20 de metri distanță de poarta lui Cezar Lungu, l-a fixat pe fundaș și a trimis o rachetă exact sub bara transversală a porții adverse. Ne tot întrebam cum a putu trage așa cu acele picioare fragile? Oroian a arătat ieri calități de viitor mare fotbalist… Era 1-0 și UTA domina autoritar jocul. Același Oroian primește de la Manea o pasă lungă de 40 de metri, juniorul arădean era în alergare și atinge delicat balonul, iar acesta se oprește brusc. Grea și superbă execuție, după care îi aplică o mică umilință adversarului direct… Mai trec câteva minute și Ciucur pleacă într-o cursă pe partea stângă, îi pasează lui Oroian care rupe ritmul, trece ușor printre doi fundași adverși după care găsește o „gaură” spre același Ciucur pe care-l pune singur cu portarul, dar șutul acestuia trece milimetric pe lângă bară. La un alt atac al arădenilor, mingea ajunge la același Oroian aflat în careul mare, lateral stângă. Preia cu piciorul drept și șutează în stilul lui Del Piero dar Cezar Lungu respinge cu dificultate. Incredibil câte a făcut un copil de numai 18 ani aflat la primul său meci ca titular în doar 40 de minute împotriva unui adversar care încă speră ca la anul să joace în prima ligă…

  UTA s-a distanțat pe tabelă în minutul 43, atunci când Șeroni a trimis la vinclu, cu capul, în urm aunui corner executat de Neagu. Petrolul a revenit pe tabelă un minut mai târziu prin Arnăutu. Atacantul petrolist l-a depășit ușor pe Copaci și a trimis mingea la vinclu după o fază în care împreună cu Marinescu au făcut șah-mat patru fundași arădeni.

  Foto: Oroian a fost o încântare pentru ochi, pentru ceea ce înseamnă fotbal

  Galeria a plecat înainte de pauză. Nu a scandat pentru echipă, în schimb a trimis mesaje anti PSD, anti PNL și anti Falcă care au făcut deliciul tribunei, iar în joc a intrat și galeria „lupilor galbeni” care scanda împreună cu arădenii.

  În repriza a doua UTA putea să refacă diferența de două goluri, dar mingea trimisă din voleu de același oroian a ocolit de puțin încheietura barelor. Asta după ce Copaci a căzut în careu, împins evident, dar „centralul” nu a considerat că sunt premize pentru penalty.

  Era aproape minutul 60 și bateria echipei UTA deja pâlpâia. „Conectați echipa la încărcător, în 30 de secunde se stinge”… Probabil acesta era mesajul de alertă care ar fi apărut pe tricourile jucătorilor arădeni într-o epocă în care electronica ar permite acest lucru. Și UTA s-a stins încet, încet.

  Petrolul a egalat prin Marinescu, a preluat conducerea prin Rusu la o gravă greșeală a lui Orlic, după care Șeroni le-a făcut cadou un penalty și Arnăutu a marcat pentru 2-4.

  UTA a terminat meciul cu juniorii Isac, Hrezdac și Miculescu în teren. La ultimul s-a simțit lipsa de jocuri datorată operațieid e apendicită.

  Finalul a fost încins, dar nu pe teren ci în tribune și la vestiare. Grădinariu a fost încolțit de câțiva spectatori care îi cereau să lase liberă intrarea dacă tot știu că UTA pierde… La vestiare, unii îi înjurau pe jucătorii arădeni, iar alții pe antrenorul Petrolului, Gigi Mulțescu. „Mulțescule, unde e omul care a fost la Petroșani și la Dinamo? Te-ai făcut de râs, te-ai milogit la acești copii să te lase să îi bați”, i se reproșa tehnicianului care a venit însoțit la coferința de presă de cinci gărzi de pază!

  A fost sau nu a fost? Nu pot da un verdict, dar desfășurarea evenimentelor a cam lăsat un gust amar.

  „Am jucat fotbal doar 40 de minute. Din punctul meu de vedere, am căzut fizic, iar două greșeli individuale au făcut ca scorul să devină 2-4. Pe lângă cele două goluri, am mai avut destule ocazii în prima repriză, iar cee ce s-a întâmplat mai apoi e ireal. Am crezut că, odată cu numirea noului antrenor, se ia o anumită presiune și totul va intra într-o normalitate. Le-am spus să jucăm degajat pentru oamenii care iubesc UTA, dar, iată, am făcut-o doar 40 de minute. Am luat gol foarte repede după ce am făcut 2-0, dar nici dacă nu s-ar fi întâmplat asta nu cred că am fi putut evita căderea fizică de după pauză și ceea ce a urmat din punct de vedere al rezultatului”, explica Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA, la finalul jocului.

  Petrolul mai are de un ban speranță la jocul de baraj pentru promovarea în Liga 1. Pentru asta, ploieștenii trebuie să învingă în ultima etapă pe teren propriu pe deja promovata Academica Clinceni, dar să aștepte ca Universitatea Cluj să nu învingă pe teren propriu pe Pandurii. Greu, foarte greu…

  UTA – Petrolul 2-4 (2-1)

  UTA: Orlic – Al. Manea, Melinte, Şeroni, Copaci – Hrezdac, I. Neagu – Cr. Costin (Dam. Isac 63′), Ciucur, Oroian (Kanda 83′) – Cip. Rus (cpt.)(Miculescu 69′)

  Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Rz. Ivan, Dav. Popa, I. Gavrilă

  Antrenor: Cristian Păcurar

  Petrolul: C. Lungu – Borţa (Alb. Olaru 38′), Ghinga, L. Cazan, Ţicu – Cr. Puşcaş, M. Chindriş – Tudor Şaim (Bg. Rusu 46′), Laur. Marinescu (cpt.)(Bucşa 90+1′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu

  Rezerve neutilizate: Bolboaşă – Rob. Bratu, Rob. Enache, Ştefănescu

  Antrenor: Gheorghe Mulţescu

  Foto: uta-arad.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.