vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Conducerea Spitalului Județean, despre comunicarea dintre pacienți şi aparținătorii care nu sunt în țară

  de Special Arad | 10 noiembrie 2021, 3:20 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Informare SCJU Arad. În secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, avem internați pacienți, infectați cu virusul SARS CoV-2, ai căror copii sunt plecați în străinătate. În acest context comunicarea dintre pacienți și copii sau medici și aparținători este destul de dificilă. Pentru a veni în întâmpinarea acestor situații vă aducem la cunoștință că, în paralel cu posibilitatea de a comunica telefonic există și opțiunea de a ne scrie la adresa de e-mail a instituției – [email protected] – despre rudele dumneavoastră pe care le aveți internate în spital iar noi vom afla informațiile solicitate și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil!

  ”Avem părinți sau bunici internați în spital, iar copiii sau nepoții lor sunt plecați în străinătate. Mulți dintre ei nu au telefoane mobile iar comunicarea cu cei dragi, plecați peste hotare, este foarte dificilă. Sunt situații în care copiii sună, din diferite părți ale lumii, pentru a afla informații despre părinți iar uneori nu reușesc să vorbească direct cu medicul curant. De asemenea sunt situații în care unii pacienți au nevoie de diferite lucruri pe perioada spitalizării, însă nu au pe nimeni în municipiu care să le poată asigura cele necesare. Pentru a preîntâmpina aceste situații le recomandăm celor de acasă sau din străinătate să ne scrie despre problemele cu care se confruntă direct pe adresa de e-mail a spitalului – [email protected] – iar colegii mei se vor interesa de fiecare caz în parte. Vă rog să ne precizați, în e-mail, informațiile necesare identificării pacientului – nume, prenume, data internării și secția – dacă se cunoaște. Pe această cale vreau să fac și un apel la înțelegere pentru cei de acasă: dacă sunați la spital iar personalul medical nu răspunde vă rog să aveți răbdare și să reveniți cu apelul deoarece personalul medical nu poate răspunde la telefon atunci când se află în zona roșie! Știu că fiecare dintre noi dorim să aflăm cât mai repede și cât mai des informații despre persoana iubită însă trebuie să înțelegem că sunt peste 330 de pacienți internați pe secțiile COVID-19, iar medicii trebuie să comunice cu fiecare aparținător, dar trebuie – în primul rând – să trateze pacientul”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.