Primele condamnări în urma celor 53 de percheziții efectuate de DIICOT Arad pentru destructurarea unei grupări care vindea droguri





Trei bărbați au fost condamnați la închisoare pentru trafic de droguri în urma celor 53 de percheziții efectuate de DIICOT Arad și SCCO Arad în luna noiembrie a anului trecut, pentru destructurarea unei grupări specializate în procurarea şi vânzarea de droguri.
În cadrul descinderilor s-au găsite diferite cantități de canabis, cristal, cocaină, pastile Ecstasy și hașiș. 11 persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au fost plasate sub măsura arestului la domiciliu.
Miercuri, 2 aprilie, Tribunalul Arad a pronunțat sentința în ceea ce-i privește pe trei dintre inculpații din acest dosar. Aceștia, Marius Andrei Gomoi, Roberto Andrei Moț și Andrei Vesa, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare, respectiv la 3 ani și 2 luni închisoare și la 3 ani închisoare cu suspendare. De asemenea, instanța a menținut sechestrul asigurător asupra banilor proveniți din vânzarea drogurilor. Este vorba despre sume cuprinse între 5.000 și 58.000 de lei. Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă.
Pedepsele
Potrivit portal.just.ro, în soluția pe scurt a Tribunalului Arad se arată următoarele: „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, cu inculpatul Marius Andrei Gomoi cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (3 acte materiale).
Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat şi deduce din pedeapsa aplicată de 2 ani şi 6 luni închisoare, durata reţinerii şi arestului preventiv din data de 12.11.2024 la 11.01.2025 inclusiv. Menţine măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ce vor fi identificate, aparţinând inculpatului, în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, până la concurenţa sumelor de 5.000 lei obţinută de către inculpat din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, respectiv a sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat.
Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, cu inculpatul Roberto Andrei Moț cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare prevăzute de lege, aflate în concurs real de infracţiuni. Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată (4 acte materiale).
Condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare prevăzute de lege. Aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, adică un spor de 6 luni închisoare, pedeapsa rezultantă stabilită fiind de 3 ani şi 2 luni închisoare.
Menţine măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 30.000 lei obţinută de către inculpat din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată și efectuare de operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive, respectiv asupra sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat, în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare”.
Cu suspendare pentru trafic de droguri de risc
În cazul celui de-al treilea, Tribunalul Arad a pronunțat o condamnare dispunând suspendarea sub supraveghere a pedepsei: „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, cu inculpatul Andrei Vesa cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Menţine măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 58.100 lei şi 1.275 euro obţinute de către inculpat din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, asupra autoturismului folosit în activitatea infracțională, respectiv asupra sumei de 10.000 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat, în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare”.
Pe durata termenului de supraveghere, Andrei Vesa trebuie să respecte unele măsuri de supraveghere, printre care prezentarea la Serviciul de Probaţiune Arad, la datele fixate de acesta și anunțarea schimbării locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea. De asemenea, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Arad sau organizat în colaborare cu alte instituţii și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad sau în cadrul unei alte unităţi stabilite de Serviciul de Probaţiune Arad, pe o perioadă de 120 de zile.
Ce au găsit în urma perchezițiilor din noiembrie 2024
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în 12 noiembrie 2024 au fost identificate și ridicate peste 4, 2 kilograme canabis (drog de risc), 1, 7 kilograme cristal (3-CMC, drog de mare risc), 60 grame cocaină (drog de mare risc), 439 comprimate ecstasy (drog de mare risc), diferite cantități de hașiș (drog de risc) și substanță pulverulentă MDMA (drog de mare risc), obiecte purtând urme de substanță, grindere și cântare electronice de precizie, pungi tip zip-lock utilizate în vânzarea drogurilor, 2 pistoale neletale supuse autorizării, sumele de 163.660 lei și 12.325 euro, precum și alte mijloace de probă.
Citește și: Traficanții de droguri ridicați de DIICOT Arad în luna noiembrie, cu mandatele de arestare la prelungire
Comentariile portalului
Nu era deja trezita în conștiința? Ati lăsat-o să adoarmă?🤣
Județul l-au luat înapoi. Bine că nu și-au luat și țara. Chiar treziți în conștiința🤣
@Stefan51 Încă nu s-a prins populația. Stai să mai treacă vreo două sau trei săptămâni.