vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Concurs de limbă franceză la Liceul German din Arad | Foto

  de Special Arad | 19 iulie 2018, 11:53 AM | Educaţie

  0

  Nu, nu ați citit greșit! Este vorba chiar despre limba franceză! Colectivul de elevi și dascăli al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” ne rezervă în continuare surprize plăcute. Pentru că elevii secției de germană maternă ai acestei școli sunt adevărați poligloți! Ei învață, pe lângă limba și literatura română și germană, două limbi străine: engleză și franceză.

  Dacă la limba engleză, elevii școlii au demonstrat în mai multe rânduri că sunt printre cei mai buni (să amintim aici, de exemplu, ultima performanță la Olimpiada de limba engleză, faza județeană, unde Iana Lupșa, elevă în clasa a VII-a la secția germană maternă, a obținut premiul I cu nota 10!), iată că elevii claselor a IX-a au dorit să își arate abilitățile în stăpânirea limbii franceze, în cadrul concursului „Cel mai bun vorbitor de franceză”, organizat la nivelul școlii. Elevii, coordonați de d-nele prof. Angela Colisnic și Doina Neamțu, au pregătit momente artistice în limba franceză – dialoguri, scenete, pe care le-au prezentat în fața colegilor și profesorilor.

  Juriul competiției, format din prof. Georgia Grosu și prof. Georgiana Maria, a premiat pe cei mai buni dintre participanți: Haricleea Stoi și Vlad Sfîrăilă au obținut premiul I, Sarah Lazăr și Rebeka Tira – premiul al II-lea, iar Răzvan Ghimbir – premiul al III-lea. Elevii au fost răsplătiți cu diplome și premii oferite de firma franceză Textile médicale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.