marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comunitatea din Vidra și-a propus să readucă la viață tradițiile din bătrâni ale locului | Video

  de Raluca Medeleanu | 4 ianuarie 2019, 5:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Despre pitorescul, dar restrasul sat Vidra, din capătul județului Arad, am scris în această primăvară când am prezentat într-un amplu reportaj strădania unui grup de oameni care încearcă să readucă la viață acest loc care are un potențial turistic nemărginit, dar neexploatat. Pe atunci scriam mai mult despre traiul greu pe care îl au oamenii acolo, despre strădania lor zilnică de a determina autoritățile să își plece privirea către ei.

  Citește și:

  Vidra – satul în care fericirea și jalea te acaparează în același timp. Uitată de autorități, localitatea, prin oamenii săi harnici, strigă „Ajutor!” | Foto / Video

  Iată însă că avem și vești bune de la Vidra, unde viața chiar dacă e grea e și frumoasă, iar asta pentru că locuitorii au înțeles cât de important e să fie uniți și să își păstreze vii tradițiile. Iulia Lung (cea care ne-a atras atenția încă de la început despre acest sat care merită să fie cunoscut de cât mai multă lume) a dorit să împărtășească video-ul de mai jos cu cititorii noștri și ne-a anunțat că locuitorii și-au propus să readucă la viață și alte tradiții, precum nedeia de miercurea de după Paști, tradiție uitată și mai demult.

  „După 8 ani de moarte a tradiției colindelor, comunitatea din Vidra, frumoasa mea Vidra, a reînviat acest superb obicei. Propriile valori au fost din nou apreciate! Am reușit să ne strângem atat de mulți că nu încăpeam cu toții în casele oamenilor. Am colindat 12 ore și am făcut imensa bucurie tuturor, neuitând nicio casă, indiferent cât era de izolată. Am râs, cântat și jucat cât n-am făcut-o, poate, într-un an întreg. Vă îndemn să urmăriți înregistrarea, chiar dacă nu e de calitate, pentru că merită! Este un colind vechi din locurile noastre, care povestește despre facerea lumii. Am înțeles încă o dată ca nu e bucurie mai mare decât să aparții unei comunități pe care s-o cinstești prin dăruirea ta!”, ne-a povestit Iulia Lung.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.