sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Vlad Botoș, președinte USR Arad

  de - | 10 aprilie 2018, 12:10 PM | Undeva

  1

  Începând de astăzi, Uniunea Salvați România îi așteaptă pe toți cei care doresc să semneze în sprijinul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, la cortul amplasat în fața magazinului Ziridava. Voluntarii USR Arad vor fi prezenți la cort zilnic, între orele 10-14 și 16-18.

  Acest demers reprezintă un act de curaj, fiind singura inițiativă de curățare a clasei politice, susținută cu adevărat de un partid politic, în cei 28 de ani de democrație post comunistă. USR este implicat cu toate organizațiile sale în strângerea celor 500.000 de semnături necesare inițiativei cetățenești de modificare a Constituției, prin care cei condamnați definitiv la pedeapsa cu închisoarea nu mai pot fi aleși în administrația locală, în parlament sau ca președinte al României.

  Echipa USR Arad si-a propus să strângă un număr de 30.000 de semnături până la încheierea campaniei, peste 6 luni. Ne bazăm pe toți locuitorii județului, pe cetățenii dornici de eliminarea de pe scena politică a acelora care, în loc să administreze, se preocupă de rezolvarea propriilor probleme penale.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Ne-am asumat un număr atât de mare de semnături pentru că noi cunoaștem bunul simț al arădenilor, oameni harnici și cinstiți, pentru care integritatea este importantă. În același timp, știm că nu va fi ușor. Demararea proiectului a generat o opoziție concertată a primarilor din partidele clasice. Unii au întârziat aprobările pentru corturi, alții le-au refuzat fără motiv sau au cerut sume astronomice pentru ocuparea spațiului public. În sectorul 3 din București, primarul Robert Negoiță (PSD), i-a hăituit cu poliția locală pe colegii care au montat cortul, deși scurgerea a 30 de zile de la depunerea cererii de autorizare conduce la aprobarea sa tacită, conform OUG 27/2003 (articolului 1, punctul (2), litera a). USR va lupta cu toate puterile pentru a elimina din politică astfel de personaje”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.