sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat USR Arad

  de - | 22 ianuarie 2018, 12:28 PM | Undeva

  0

  Echipa USR Arad a realizat o analiză a gradului de executare a principalelor proiecte de investiții ale municipiului, adoptate în cadrul proiectului de buget local pentru 2017. Din totalul alocat investițiilor s-a cheltuit efectiv un sfert, ceea ce reprezintă 6% din bugetul local.

  În cadrul analizei au fost determinate cheltuielile efectiv realizate anul trecut, aferente acelor lucrări de construcții a căror valoare totală depășește un milion de lei, acoperind 97% din Lista programului de investiții ale municipiului Arad. Din 151 de milioane alocate construcțiilor pentru 2017, s-au cheltuit 39 de milioane de lei (26%), rămânând investiții neefectuate de 112 milioane de lei.

  Principalele obiective la care au fost executate lucrări au fost Reabilitare Filarmonică (s-a cheltuit 59% din suma alocată pentru 2017), Stadion UTA (49%), Reabilitare străzi (45%), Bazin polo (90%). La nerealizări se evidențiază proiectele Regenerare urbană (0% din 21 de milioane bugetate pe 2017), Unitate Militară Gai (0% din 11 milioane), Complex Sportiv Câmpul Liniștii (0% din 10 milioane).

  20180122 Analiză investiții PMA 2017

  În ce privește domeniul medical și al educației, pentru învățământ, din 7 milioane alocate pe hârtie reabilitării școlilor, au fost cheltuiți efectiv 1,6 milioane. Singurul milion alocat investițiilor în sănătate, cel pentru reabilitarea fațadei de la spitalul ORL, nu a fost cheltuit.

  Stana Florin, USR Arad: ”Sumele cheltuite efectiv pentru învestiții sunt insuficiente pentru a asigura dezvoltarea municipiului. Deși ele există pe hârtie, proiectele de investiții nu sunt puse în practică, iar cele la care se muncește au întârzieri foarte mari, fiind realizate abia pe jumătate. Această stare de fapt conduce la acel excedent de 202 milioane de lei, din cauza căruia Aradul se regăsește între municipiile care nu au dreptul la suplimentarea sumelor primite de la bugetul de stat. Anul acesta am pierdut astfel 46 de milioane de lei, bani care ne-ar fi putut ajuta la construcția unui spital matern și a unuia pentru oncologie.

  Analiza investiții buget local Arad 2018

  Lista proiectelor analizate poate fi consultată și la adresa: goo.gl/FfDd8y

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.