duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Iustin Cionca, prim-vicepreședinte PNL Arad

  de - | 13 iunie 2017, 10:03 PM | Undeva

  0

  Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad, consideră că pasajele de pe centura Aradului sunt un monument al neputinţei PSD. Din 2012 până în 2017, PSD a lipsit un an de la guvernare, avea obligaţia să rezolve problema acestei investiţii foarte importante pentru Arad.

  „Apariţia celor doi parlamentari PSD, care anunţă licitaţia pe SEAP pentru cele două pasaje, este comică. De cinci ani, reprezentanţii PSD Arad în Parlament se ocupă cu profeţii despre pasaje, în ideea că se fac că lucrează. Suntem uimiţi, alături de arădeni, că parlamentarii PSD Arad continuă să avanseze tot felul de date despre finalizarea pasajelor, care în realitate niciodată nu se confirmă. Din 2014, aflăm an de an că în câteva luni, pasajele vor fi gata. Şi ele nu sunt gata. Le amintim parlamentarilor PSD Arad că pasajele au mai fost o dată pe SEAP, au mai fost licitate, şi tot nu se fac.

  Prezentăm azi câteva dintre delaraţiile liderilor PSD Arad despre pasaje, cu care au amăgit arădenii. Una dintre afirmaţiile susţinute constant, praf în ochi, a fost cea a alocării unor bani în buget pentru pasaje. Recapitulăm declaraţiile liderilor PSD, să vă lămurim cu privire la capacitatea lor de a face ceva pentru Arad. Parlamentarii PSD au folosit în ultimii doi ani strict politic instrumentele legale pe care le au, în privinţa pasajelor. Au adresat întrebări şi interpelări doar când se aflau în opoziţie faţă de Guvernul Cioloş, niciunul dintre cei patru parlamentari nu a adresat NICIO interpelare sau întrebare la adresa Guvernului PSD în această problemă, aşa cum poate constata orice arădean.

  Credem că parlamentarii PSD Arad ar trebui să aibă decenţa să nu mai comenteze politic acest subiect, vorba senatorului Fifor, până vedem cum pleacă utilajele de pe pasejele finalizate”, a spus Iustin Cionca.

  PSD despre pasaje (2012 – 2017): 

  Campanie electorală 2012: reprezentanţii PSD definesc pasajele ca prioritate

  31 ianuarie 2013: PSD anunţă că sunt prevăzuţi banii pentru pasaje (aradon.ro)

  16 octombrie 2013: Reprezentanţii PSD anunţă că banii pentru pasaje vin în 2014 (aradon.ro)

  13 mai 2014: Dorel Căprar anunţă în conferinţă de presă că “astăzi lucrările ar trebui să înceapă la cele două pasaje” (https://www.youtube.com/watch?v=3cECQeWZHWE)

  12.09.2014: Comunicat Florin Tripa, actual deputat: “Aşa cum bine se ştie, Guvernul Ponta a alocat banii necesari pentru cele două pasaje. La pasajul de la CET se lucrează la armare în vederea turnării plăcii, în funcţie de condiţiile meteo pasajul va fi gata în luna martie.”

  26 iunie 2015: Dorel Căprar: „Pasajul de la CET ar putea fi gata anul acesta“. Căprar susţine că lucrările la pasajul rutier aflat în construcție pe centura Aradului în zona CET ar putea fi finalizate anul acesta, în urma unei discuţii cu directorul CNADNR, Narcis Neaga (actualitati-arad.ro).

  7 decembrie 2015 : Senatorul Mihai Fifor susține că a avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și a abordat chestiunea finanțării pasajelor și a soluțiilor posibile pentru finalizarea lucrărilor. Rezulta că un pasaj va fi finalizat în şase luni. „Mai mult decât atât, domnia sa a afirmat că există un plan de acţiune pentru perioada următoare, care prioritizează investiţiile ce trebuie realizate, astfel că unul dintre pasaje, aflat într-un stadiu avansat de execuție, va fi terminat peste 5-6 luni“, a declarat Mihai Fifor. (http://www.actualitati-arad.ro/fifor-lucrarile-la-pasajele-de-pe-centura-reluate-foarte-curand/)

  8 septembrie 2016: Dorel Căprar: „am demonstrat cu documente, că pe data de 16.04.2014 au fost alocate integral sumele necesare finalizării pasajelor” (aradon.ro, 8 septembrie 2016)

  1 noiembrie 2016 : Senatorul Mihai Fifor spune că va vorbi de pasaje doar când vor lucra utilajele şi recunoaşte că altfel politicienii nu vor fi luaţi în seamă. „Nici un politician nu cred că mai poate apărea, cel puţin pe aceste subiecte, cu un nou discurs. Singurul discurs care va avea succes la electorat este fapta. Când vor urca din nou utilajele pe pasaje şi nu se va mai întrerupe lucrul decât la finalizarea lucrării, atunci vom fi luaţi în seamă. Eu le propun colegilor mei care ajung în Parlament din Arad, din partea tuturor partidelor, să facă un pact şi să ceară la unison finalizarea celor două pasaje din Arad. Să nu tot căutăm vinovaţi, ci soluţii reale” (http://www.jurnalaradean.ro/ro_politic/2016/10/31/alegatorii-voteaza-oameni-nu-simple-slogane.aradean)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.