luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Iustin Cionca, prim-vicepreședinte PNL Arad

  de - | 23 august 2017, 9:33 AM | Undeva

  0

  „PSD mă acuză că aș susține evaziunea fiscală fiindcă nu sunt de acord ca instituțiile statului să fie asmuțite de pesediști împotriva arădenilor de bună-credință! Pesediștii pleacă de la premisa că producătorii arădeni sunt niște evazioniști, chitiți să fure. Este o atitudine penibilă a unui partid care protejează marii corupți și se răzbună pe micii producători. PSD nu a fost reprezentat la târgul „Produs în Arad”, însă și-a trimis instituțiile slugarnice să îi intimideze pe comercianți. Când mint pesediștii – atunci când se dau de ceasul morții prin comunicate de presă și pe Facebook că nu mai pot de dragul producătorilor, sau atunci când le trimit controalele pe cap fiindcă îi socotesc infractori?!” – este punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, la ultimele atacuri ale PSD Arad, prin care se afirmă că ar susține evaziunea fiscală pentru că a luat partea producătorilor locali.

  „Informația noastră s-a confirmat: ANAF și-a trimis inspectorii să intimideze comercianții de la târgul „Produs în Arad”, răspunzând comenzii politice a PSD Arad! Vă reamintesc că avertizam asupra acestui control la mijlocul săptămânii trecute, când am aflat despre presiunile pe care PSD Arad le face asupra instituțiilor pe care le controlează. ANAF nu este însă singura instituție asmuțită asupra producătorilor arădeni! Direcția Sanitar-Veterinară a fost trimisă două zile la rândul, întâi cu 4 (patru!) inspectori. Pesediștii arădeni nu sprijină, ci caută să facă rău cu orice preț micilor producători și comercianților din județul Arad. Ce rușine pentru niște pesediști care ar putea ajuta arădenii, pentru că sunt la putere, dar le trimit controale și își bat joc de ei! Consilierul județean Cristian Ispravnic îi numește evazioniști pe producătorii care au participat la târgul Produs în Arad. Care dintre ei sunt evazioniști? Unui consilier județean nu îi este permisă o astfel de generalizare, un vocabular nedemn pentru calitatea pe care o are”, a accentuat președintele Consiliului Județean. Acesta subliniază că statul nu este păgubit de producătorii autorizați din piețe, ci de clientela politică a PSD, pe care însă instituțiile controlate de pesediști nu o deranjează.

  „În dosarul lui Dan Voiculescu, de exemplu, ANAF nu poate recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro și nici nu se aude că s-ar strădui prea tare. Știți ce înseamnă acest prejudiciu nerecuperat? Înseamnă 80 de milioane de kilograme de vinete vândute în piață, sau 120 de milioane de kilograme de ceapă. Un țăran nu vinde atât în o sută de vieți! Totuși PSD trimite controalele pe capul lui, în timp ce pentru infractorii săi dă ordonanțe de guvern să îi scape de pușcărie. Deci cine îi încurajează pe evazioniști?!”, spune Iustin Cionca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.