miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Ion Stan, vicepreşedintele Partidului Noua Republică Arad

  de - | 6 iulie 2015, 3:31 PM | Undeva

  4

  Pe baza rapoartelor Curţii de Conturi şi DNA, vicepreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, prezintă un clasament al infracţiunilor săvârşite de către clasa politică, producătoare de prejudiciu la bugetul statului. „ Pe lângă topul Forbes al celor mai avuţi oameni, politicienii români intră şi în alt clasament. Astfel, conform raportului DNA pe anul 2014, avem un total de 1780 de condamnări. Se remarcă abuzul în serviciu, cu aproape 500 de cazuri, în care politicienii de vârf dau ordine ilegale şi cei mici le execută. Locul doi vizează mediul de afaceri combinat cu contractele cu statul, evaziunea la fondurile europene. Nu întâmplător, pe locul trei sunt cei care care supraevaluează lucrările. Luarea de mită este pe undeva pe la mijloc, iar pe ultimul loc- traficul de influenţă, unde cei cu interese comune au cele mai mari şanse să scape de pedeapsă”, spune Ion Stan. Conform raporturilor, mai arată el, din controalele la 2333 de entităţi s-a constatatat că peste 6 miliarde de euro „s-au evaporat” în 2013. „În 2014, cei controlaţi au fost în număr mai mare -2501, dar încă nu ştim cât este prejudiciul. După datele din 2013, nu putem decât să estimăm că acesta este în creştere. De ce? Pentru că cifrele vorbesc. Stim că deficitul de pensii din România este de peste 3 miliarde de euro pe an, plus furtul şi evaziunea fiscală, împreună sunt peste 15 miliarde euro. Oare de aceea trebuie să ne împrumutăm de la organismele finaciare internaţionale, să lasăm copiilor noştri o ţară într-o eră sclavagistă modernă?”, întreabă, retoric, Ion Stan.

  Concluzia sa este că,dacă se respectă „trend”-ul, România se îndreaptă spre ”statutul de cea mai coruptă ţară din Europa” dacă nu se iau măsuri urgențe. Iar una dintre ele ar fi creşterea capacităţilor operative şi financiare ale DNA, pentru „a putea a da piept cu infractorii de talie mare, îmbogăţiţii din jefuirea ţării, nu cu găinarii şi cu cei care fură cireşe. Vedem că (UAT) Unităţi Administrative Teritorialele din România sunt decimate constant de DNA şi doar cîteva au „scăpat” . Partidul Noua Republică speră că instituţiile abilitate, inclusiv DNA, vor da dovadă de voinţă în pedepsirea tuturor celor din actuala clasă politică vinovaţi de devalizarea bugetului României”, încheie Ion Stan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. No hat! S-a trezit și parpanghel cu proaspătul abecedar citit să critice corupția statului român! Dar pe țiganii tăi ciorditori din burta tuciurie a pirandei unde i-ai lăsat? De ce nu pomenești de jafurile, furturile, tâlhăriile, înșelăciunile, violențele și crimele țigănești? de bercea-umflatul de cocoșei și salbe de aur de 24k ai uitat?! Voi vorbiți de corupție, ciorăpinelor? Un accident nefericit al istoriei l-a luat pe antonescu înainte de a-și duce la bun sfârșit planul de a vă spulbera de pe pământul românesc. Sunteți o râie pe pământ și ne-ați făcut țara , strămoșii și istoria de rușine! haliți degeaba banii și ajutoarele din UE. Nici Dumnezeu nu vă mai poate corecta decât dacă dă delete forver pe adn-ul vostru de hoți din naștere! PS – acest text nu e discriminatoriu. E incriminatoriu. Suntem scârbiți de voi așa cum toate țările europene v-au ejectat de pe teritoriul lor și v-au trimis la noi că așa sunt blegii ăștia de români care înghit rahatul, rabdă și tac, oftează și nu discriminează fințele lui Dumnezeu care este! – și ei, țiganii.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.