vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Gheorghe Falcă, primar, președinte PDL Arad

  de - | 24 iulie 2014, 3:26 PM | Undeva

  0

  Președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a sintetizat, joi, stadiul fuziunii partidelor de dreapta și calendarul parcursului acestei noi mișcări de dreapta.

  Astfel, ca membru al comisiei Partidului Democrat Liberal care a negociat atât fuziunea prin absorbție cu Partidul Forța Civică, cât și fuziunea prin comasare cu Partidul Național Liberal, Gheorghe Falcă a explicat că a fost îndeplinită, într-un termen destul de scurt, dorința electoratului de dreapta de a avea un partid puternic pe scena politică românească.

  „Pot să afirm că am îndeplinit într-un termen destul de scurt, un obiectiv foarte mare al electoratului de dreapta, acela de a avea în sfârșit un partid puternic de dreapta în România, care să echilibreze scena politică românească. Pe 26 iulie, vom avea, la București, două convenții pentru fuziune și o primă convenție națională a partidului realizat prin aceste fuziuni. Astfel, de la ora 11:00 vom aproba fuziunea prin absorbție a Forței Civice cu Partidul Democrat Liberal, urmând ca șapte colegi de la FC să intre în conducerea PDL. De la ora 12:00 vom aproba fuziunea prin comasare a Partidului Național Liberal cu Partidul Democrat Liberal și, totodată, constituirea alianței electorale pentru alegerile prezidențiale. La ora 13:00 va avea loc primul congres al acestui mare partid de centru-dreapta, partid care se bazează pe valorile creștin-democrației și pe cele liberale. Tocmai de aceea, alianța electorală se va numi Alianța Creștin Liberală, iar sub sigla acesteia, pe data de 5 august va fi desemnat un candidat unic pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Gheorghe Falcă.

  Liderul PDL a mai explicat că, la nivel local, noua alianță va funcționa cu cele două birouri permanente reunite (PDL și PNL), sub conducerea celor doi președinți ai organizațiilor județene. În ceea ce privește Forța Civică, aceștia vor primi un post de prim-vicepreședinte în cadrul PDL Arad, urmând să fie ocupat de către președintele organizației Corina Crișan, iar de săptâmâna viitoare un număr important de membri ai FC vor ocupa funcții în structurile politice ale PDL.

  Totodată, Gheorghe Falcă se declară bucuros că noua construcție politică va fi realizată în jurul valorilor creștin-democrate și a celor liberale, valori pentru care organizația județeană a PDL a militat încă din 2012.

  „Sunt bucuros că această construcție a noului partid se realizează în jurul valorilor creștin-democrate și în jurul valorilor liberale, pentru care noi, cei din Arad, am militat încă din 2012. Cercetările arată că 47% din oameni au o aplecare pentru ceea ce înseamnă aceste valori. Creștin-democrația reprezintă o mare aplecare asupra cetățenilor, asupra familiei și, împreună cu liberalismul, va ajuta la existența unui stat activ, suplu, cu costuri mici, eficiență maximă, diminuarea birocrației și investiții puternice pentru a sprijini cetățeanul, familia, comunitatea și națiunea”, a mai declarat președintele PDL Arad.

  În același timp, Gheorghe Falcă a anunțat că din 6 august, la o zi după desemnarea candidatului alianței pentru alegerile prezidențiale, noua structură va începe strângerea de semnături pentru candidatură. Acesta a mai precizat că va propune deschiderea noului partid către societatea civilă, către oameni noi și către proiecte noi.

  „Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere, a acestui partid rezultat din unificare, către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi. Sper ca după 6 august să vă prezentăm săptămânal statistici cu intrările în această nouă construcție politică, dar și anumite personalități ce se vor înscrie în această alianță creștin-liberală pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidențiale. Vom încerca să promovăm această deschidere către oameni și pe site-ul alianței, iar sediile noastre să fie primitoare pentru oamenii de dreapta care așteptau această construcție politică”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

  În final, președintele PDL Arad a precizat că activul organizației pe care o conduce este bucuros de unificarea dreptei. Gheorghe Falcă a amintit și că în 2013, în cadrul dezbaterii dintre acesta și Cătălin Predoiu, edilul arădean a militat pentru unificarea dreptei, țelul său fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a ajunge prezidențiabilul partidului.

  „În PDL Arad, în urma întâlnirilor politice atât cu Biroul Permanent, cât și cu administrația partidului, activul a fost bucuros de realizarea unificării dreptei. Reamintesc că, în 2013, în dezbaterea dintre mine și domnul Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, țelul meu în acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a fi candidatul PDL. Sunt foarte bucuros că, la mai puțin de un an de la aceeastă campanie internă, tot ce am propus eu atunci, unificarea dreptei și aplecarea către valorile de centru-dreapta, creștin-democrate și liberale, se va îndeplini pe 26 iulie. Acest lucru înseamnă că implicarea mea în acea dezbatere a fost o implicare care a generat succes, iar astăzi vedem în România o dreaptă unită, care promovează, în rândul activului de partid și în rândul electoratului, valorile creștin-democrate și valorile liberale”, a încheiat președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.